Що очікує долар, євро та рубль наступного тижня (7 - 13 лютого)?

Що очікує долар, євро та рубль наступного тижня (7 - 13 лютого)?
  • На тижні, що минає гривня перейшла від падіння до зміцнення. Національному банку довелося три дні з п'яти проводити інтервенції, викуповуючи надлишки пропозиції доларів, щоби підтримати вітчизняних експортерів.

Зниження геополітичної напруженості стало головним позитивним моментом минулого тижня, повідомляє сайт Курс. Варто припустити, що така теж пройде спокійно. Іноземні інвестори поступово починають заспокоюватися: минулого тижня з'явилися перші ознаки зниження відтоку капіталу з України, хоча про припинення тенденції говорити ще зарано.

Наступного тижня очікується збільшення пропозиції валюти від експортерів, у яких вже закінчується гривня, отримана наприкінці січня в рамках виплат компенсації ПДВ.

Все це разом узяте створює передумови для продовження подальшого зміцнення гривні, хоча темпи зміцнення наступного тижня будуть явно меншими. Якщо Національний банк не жорстко гальмуватиме цей процес масованими інтервенціями з купівлі валюти, наступного тижня безготівковий, а слідом за ним і готівковий долар може опуститися нижче за рівень 28 гривень і дійти до 27,80-27,90 гривень.

Відео дня
  • Діапазон для готівкового долара наступного тижня – 27,80-28,40 гривень.

Курс євро в Україні орієнтуватиметься на світовий валютний ринок FOREX та зміни курсу долара до гривні. Діапазон коливань наступного тижня зрушуємо вгору: 1,1300-1,1610 долара за євро.

  • В Україні готівковий євро продаватимуть за ціною від 31,70 до 32,30 гривень за один євро.

Зміцнення рубля може продовжитися і наступного тижня, проте йому навряд чи вдасться пробити рівень 75 руб/$. У коридорі 75-77 руб/$ російська валюта торгуватиметься протягом наступного тижня.

  • В Україні готівковий рубль продовжуватиме продавати в межах діапазону 3,60-3,80 гривень за 10 російських рублів.

А ось за скільки сьогодні продають валюту в Вінниці:

 

Читайте також:

Останній місяць зими: яка погода чекає на українців у лютому

У цей день вітайте Геннадія. Історія, традиції та заборони 5 лютого

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up