Що очікує долар, євро та рубль наступного тижня (24 - 30 січня)?

Що очікує долар, євро та рубль наступного тижня (24 - 30 січня)?
  • На наступному тижні падіння національної валюти продовжилося з новою силою.
  • Було досягнуто та протестовано на міцність рівень 28,50 гривень.
  • І лише злагоджені дії Національного банку змогли вберегти гривню від обвалу.

Попри те, що на минулому тижні ми стали свідками корекції зростання курсу долара, що почалася, говорити про закінчення висхідного тренду ще занадто рано, повідомляє сайт Курс. Фактори, які працювали проти гривні — і геополітична напруга, і втеча нерезидентів — нікуди не поділися і продовжать тиснути на національну валюту та наступного тижня. Дуже багато залежатиме від того, чи піде Міністерство фінансів на підвищення ставок прибутковості з ОВДП з метою зацікавити потенційних інвесторів, і як поводитимуться нерезиденти.

Ще один важливий фактор, який наступного тижня може відіграти вирішальну роль, — поведінка експортерів. Їм уже почали виплачувати компенсацію ПДВ (за четвер та п'ятницю — понад 2,3 млрд гривень), і наступного тижня вони можуть скоротити пропозицію валюти, що знову призведе до порушення балансу між попитом та пропозицією. Волатильність торгів на міжбанківському валютному ринку наступного тижня збережеться на високому рівні; очікуються різкі коливання ціни та на готівковому валютному ринку.

  • Діапазон для готівкового долара наступного тижня — 28,00-28,50 гривень.

Курс євро в Україні орієнтуватиметься на світовий валютний ринок FOREX та зміни курсу долара до гривні. Діапазон коливань наступного тижня зрушимо вниз: 1,1230-1,1480 долара за євро.

Відео дня
  • В Україні готівковий євро продаватимуть за ціною від 31,80 до 32,50 гривень за один євро.

Наступний тиждень буде складним для російського рубля. Геополітичні фактори, загроза запровадження нових санкцій продовжать чинити тиск на російську валюту, і перспектива падіння рубля до 79-80 за долар стає цілком відчутною. Поки що рубль продовжить здійснювати різкі рухи в коридорі 75,5-78 рублів за долар.

  • В Україні готівковий рубль продаватимуть у межах діапазону 3,60-3,80 гривень за 10 російських рублів.

А ось за скільки продають валюту в Вінниці:

 

Читайте також:

Стрілянина та КОРД у нічному клубі «Аура». Розповідаємо перші подробиці (ВІДЕО)

Ізраїльтян, які перебувають в Україні, попереджають про складну ситуацію. Що відомо?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up