Що очікує долар, євро та рубль наступного тижня (17 - 23 січня)?

Що очікує долар, євро та рубль наступного тижня (17 - 23 січня)?
  • Першого повноцінного робочого тижня 2022 року різке падіння національної валюти змусило Національний банк практично щодня проводити інтервенції з продажу доларів на міжбанківському валютному ринку.
  • Але попри це до кінця тижня долар подолав психологічний рівень 28 гривень.

Фактори, що викликали ослаблення гривні на тижні, що минає, частково збережуться і на наступному, повідомляє сайт Курс.

У разі, якщо вже в понеділок Національний банк не вживе жорстких заходів з метою повернути долар нижче за рівень 28 гривень, його зростання продовжиться у напрямку 28,50-28,60 гривень. Національному банку доведеться ухвалювати якесь рішення:

  • на 20 січня запланували чергове засідання Правління НБУ з питань монетарної політики;
  • вирішуватиметься питання подальшого підвищення облікової ставки.

Різке падіння гривні вимагатиме не менш різкого підвищення ставки, чому всіляко чинить опір нинішнє керівництво головного банку країни. Волатильність торгів на міжбанківському валютному ринку наступного тижня збережеться на високому рівні; очікуються різкі коливання ціни та на готівковому валютному ринку.

Відео дня
  • Діапазон для готівкового долара наступного тижня — 27,90-28,50 гривень. У разі негативного розвитку подій не можна виключати зростання і вище за зазначений орієнтир.

Курс євро в Україні орієнтуватиметься на світовий валютний ринок FOREX та зміни курсу долара до гривні. Діапазон коливань наступного тижня зрушимо вгору: 1,1320-1,1600 долара за євро.

  • В Україні готівковий євро продаватимуть за ціною від 31,80 до 32,60 гривень за один євро.

Наступний тиждень буде складним для російського рубля. Звичайно, зростання цін на нафту у світі та природний газ у Європі надає підтримку російській валюті. Але геополітичні чинники, загроза запровадження нових санкцій відлякують іноземних інвесторів; вони починають скорочувати свої вкладення в ОФЗ (облігації федеральної позики, аналог українських ОВДП) і виходити у валюту, що тисне на карбованець. Тому висока волатильність пари долар/рубль збережеться і наступного тижня. Рубль здійснюватиме різкі рухи в коридорі 74,5-77,5 рублів за долар.

  • В Україні готівковий рубль продаватимуть у межах діапазону 3,60-3,80 гривень за 10 російських рублів, при цьому у Києві рубль утримається в межах 3,65-3,77 гривень за 10 російських рублів.

А ось за скільки сьогодні продають валюту в Вінниці:

 

Читайте також:

У Вінниці перевірятимуть місця для укриття людей. Що відомо?

Обласний Центр контролю хвороб МОЗ очолюватиме новопризначена директорка

У МОЗ роз'яснили, як продовжать COVID-сертифікати в «Дії»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up