Рада посилила покарання для паліїв трави і листя. Розмір штрафів та вінницькі пожежі

Рада посилила покарання для паліїв трави і листя. Розмір штрафів та вінницькі пожежі
У мережу виклали фото з пожежі на Вишенському озері. ФБ-сторінка Романа Марійчака
  • В Україні збільшили штрафи за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків.

Верховна рада посилила відповідальність за забруднення повітря, прийнявши законопроект №2339 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження навколишнього середовища (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря і знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу),

Парламентарії підтримали законопроект №2339. За закон у цілому проголосували 328 нардепів.

 

Відео дня

 

Розміри штрафів

Забруднення або інша зміна природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля, караються штрафом 30600-61200 гривень або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, караються накладенням штрафу 3060-6120 гривень і на посадових осіб – 15300-21420 гривень.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу 6120-12240 гривень і на посадових осіб – 21420-30600 гривень.

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах – тягне за собою накладення штрафу 1530-4590 гривень і на посадових осіб – 4590-15300 гривень.

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу 4590-15300 гривень і на посадових осіб – 10710-18360 гривень.

Пожежа у Вінниці на березі Південного Бугу

 


До Служби порятунку повідомлення надійшло 11 квітня о 16.35.

Прибувши на виклик, у ході розвідки було встановлено, що горить очерет на площі 600 кв.м, а також існувала загроза поширення полум'я на поруч розташоване кафе.

 

На Вишенському озері горів очерет та суха трава

 

На Вишенському озері горить очерет та суха трава. Вогонь був поруч житлових будинків

 

Повідомлення про пожежу на 101 надійшло 7 квітня близько 14.10. На місце події виїхало три машини ДСНС.

— За попередніми даними площа займання склала один гектар. Триває локалізація пожежі, — розповіли нам у прес-службі ДСНС.

Додають, що була загроза поширення вогню на приватний сектор, але вогнеборці її ліквідували.
 

Читайте також:

Пожежа у Чорнобилі триває більше тижня. Там працюють і вінницькі рятувальники

Вогонь був впритул до альтанок. На набережній другий день поспіль горить очерет

На Вишенському озері горить очерет та суха трава. Вогонь був поруч житлових будинків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анатолій Садовник

    А вони підараси хоч знають що таке листя, чи пребирали хоч рас, за ними ми пребераєм  палим, а вони гандони штрафують законніки конченні.

    Людмила Заболотна reply Анатолій Садовник

    Анатолій Садовник А по Вашому палити очерет де зараз скрізь гніздятся птахи  це правильно ? Я  думаю ,що такі люди не мають  розуму . Дим травить людей навколосвітню ,вогонь убиває все живе хто невстиг або незміг утекти .

    Look AtMe reply Анатолій Садовник

    Анатолій Садовник листя нельзя палити, оно выделяет вредные вещества очень, его надо закапывать. Оно потом сгнивает и как удобрение почвы идет

    Людмила Заболотна reply Анатолій Садовник

    Анатолій Садовник Правильно зробили .

    Logeximo company reply Анатолій Садовник

    свиня а ви знаете що таких як ви які палять сухостой та листя треба в тюрьму садити або растрел на месте подивіться що в чернобилі робиться.в европі та інших нормальних країнах світу такого хамського відношення до екології нема.а у нас бидло культура идиотов.прально роблять що штрафуют таких як ви яким на все насрать.теперь милиони штрафу будете платити.а листя зможна зібрати в мішки и винести як мусор його вивезуть служби ековіну у вінниці.

    Дима К reply Анатолій Садовник

    голову собі підпали, бовдур

    Николай reply Анатолій Садовник

    Анатолій, ти що, в школі уроки української мови взагалі не відвідував?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up