Приватизація Вінницького заводу «Кристал»: шукають інвесторів

Приватизація Вінницького заводу «Кристал»: шукають інвесторів
  • Вінницький завод «Кристал» розпочав свою діяльність у 1973 році.
  • З 1992 році ювелірне виробництво виготовляє ювелірні вироби з дорогоцінних металів з вставками з діамантів та іншого дорогоцінного каміння.
  • У жовтні відбудеться аукціон з приватизації заводу «Кристал».

Завершується подання заяв на участь у приватизаційному «діамантовому жовтні», повідомляють на сайті Вінницької ОДА з посиланням на Фонд державного майна України.

Вже на початку наступного місяця має відбутися онлайн-аукціон з приватизації 100% пакету акцій Вінницького заводу «Кристал» — унікального підприємства з переробки алмазів у діаманти. Це, фактично, діючий ювелірний бізнес повного циклу, зокрема тут здійснюють обробку дорогоцінного каміння і виготовляють ювелірні прикраси.

На підприємстві працює 56 фахівців, які виготовляють близько 5 000 моделей високоякісних ювелірних виробів. Лише минулого року завод реалізував продукції і послуг на суму понад 12,5 мільйонів гривень.

Відео дня

Аукціон з приватизації заводу має відбутися 1 жовтня. Стартова ціна об'єкта — 89,932 млн грн. Про це йдеться на сайті Фонду держмайна.

Вінницька влада ще з 2017 року замислила побудувати на території ювелірного заводу, що на 600-річчя, муніципальний інноваційно-технологічний парк «Кристал». Там хочуть розвивати креативні індустрії, серед яких IT, освіта, стартапи. 

Загальна вартість проекту по будівництву технопарку «Кристал» — 103,5 мільйона гривень. 

«Парк «Кристал» спрямований на підсилення існуючих та створення нових високотехнологічних та креативних індустрій у Вінниці та Подільському регіоні. Він забезпечуватиме якісну інфраструктуру і сучасний контент для резидентів і відвідувачів. Простір екосистеми складає понад 8500 м2, до неї входять: Fab Lab і лабораторії, Центр розвитку підприємництва, ІТ-школа, офіси, конференц-зала, коворкінг, публічні простори та дитячий техноцентр», — йдеться в описі проекту на сайті КП «Вінницький муніципальний центр інновацій». 

Вінницька міськрада, нагадаємо, дає 4 мільйони гривень на створення муніципального технопарку. Ще 10 мільйонів виділяє Держбюджет. За планами влади, тут буде до 1000 робочих місць.

За орієнтовним планом, технопарк запрацює на повну потужність у 2027 році. Ось тут можна прочитати концепцію розвитку технопарку «Кристал», за основою якої взяли досвід подібних центрів у Польщі, Швеції, Канаді, Італії, Естонії та в інших країнах. 

Муніципальний технопарк та ще ряд об’єктів у Вінниці, нагадаємо, стануть «Великим будівництвом» президента Зеленського.

 

Читайте також:        

Коли одна смерть рятує життя інших. Ми з’ясували, як можна стати донором органів

СБУ викрила аферистів,  які продавали підроблені міжнародні сертифікати

Вже з понеділка: вчені розповіли про потужну магнітну бурю на Землі

Найякісніше життя в Україні мають вінничани. Вінниця всьоме очолила рейтинг

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up