Пенсія у лютому: як зміняться виплати для українців

Пенсія у лютому: як зміняться виплати для українців

В уряді пообіцяли, що вже у березні поточного року в країні пенсії проіндексують.

Станом на 1 лютого мінімальна пенсія в нашій країні становитиме 1934 гривні, і вона поки що не зміниться.

У лютому поточного року уряд поки що не передбачає зміни у розмірах пенсійних виплат. Проте у березні усі категорії пенсіонерів отримають збільшені виплати.

В уряді повідомляли, що в березні розширять програму президента за віковими доплатами до пенсій, і вона незабаром буде поширена на пенсіонерів у віці 70-75 років. Крім того, за повного робочого стажу всі пенсіонери віком від 70 років отримуватимуть виплату не менше 3000 гривень.

Мінімальна пенсія буде проіндексована цього року двічі — у липні та грудні. Влітку цього року вона буде збільшена до 2027 гривень, а в грудні до 2093 гривень.

Відео дня

Слід зазначити, що у січні цього року уряд проіндексував пенсію трьом категоріям пенсіонерів. Зокрема, виплати збільшили громадяни, які отримали інвалідність внаслідок участі у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Також збільшили мінімальну пенсію щодо втрати годувальника. Крім цього, зробили доплати у розмірі 9% до пенсій тим жінкам, які народилися 1960 року.

Слід зазначити, що наразі найвищу пенсію отримують мешканці Києва. Середній розмір пенсії у столиці становить 5474 гривні. Також високі виплати спостерігаються у Донецькій та Луганській областях.

На Вінниччині середній розмір пенсії складає 3 410 гривень.

Середній розмір призначеної пенсійної виплати та питому вагу пенсіонерів за розмірами призначених місячних пенсій у загальній їх чисельності станом на 01.01.2022 року

 

Читайте також:

Допомога на похорон: як отримати і чи потрібно платити податки

Петру Порошенку обрали запобіжний захід. Печерський суд заарештував майно

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • AK

    Свічка по пенсії у Києві може говорити лише за одне: маємо у себе купу відставних гебістів часів совка (ветеранів КГБ), генералів, вояк різноманітних з СРСР розквартированих та понаїхавших сюди із різноманітних Мухосрансків, Астраханєй, Гологузовых та розквартированих у нас ще за часів СРСР. Більшість з них не має відношення до України, ні ідеологічно, ні корінням.  І, якщо такі згинуть, їхні "жони" отримують ще дуже довго їх пенсію, ні дня при цьому не пропрацювавши. Жодне з них не хоче назад за порєбрік, більшість з них ненавидять україну та мають свинособачу будову щелепи. Та й у Вінниці таких повно.
  • Dmytro Dibrovskyi

    На фото такие все счастливые...
  • Оксана Купринюк

    Сором сором просто стид.Як вони в очi глянуть пенсiонерам .
  • Юра Сташ

    Як говорить один ваідоми..ВИ СКОТИНЯКИ НАВЕДІТЬ ПОРЯДОК З ЦІНАМИ, ТАРИФАМИ , ЗМЕНШІТЬ ЗАХМАРНІ ЗАРПЛАТИ МОЖНОВЛАДЦЯМ ...НА  ВИЛА ВАС СКОТИНЯКИ.!@!

keyboard_arrow_up