Пенсія під час війни: куди доставлять гроші людям, які втекли від бойових дій

Пенсія під час війни: куди доставлять гроші людям, які втекли від бойових дій
  • Пенсію людям, яким неможливо доставити її за місцем проживання, зарахують на рахунки в Ощадбанку.  

Уряд ухвалив рішення щодо виплат пенсіонерам, які отримували пенсії не на банківські картки, а за місцем проживання та залишилися на територіях, які окуповані, оточені, де йдуть активні бойові дії. Оскільки Укрпошта не має технічної можливості доставляти там пенсію, вся сума пенсії зараховуватиметься на рахунки, відкриті в Ощадбанку. 

— Пенсія буде зарахована на рахунки після подання Укрпоштою за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій на певних територіях, — розповідають у прес- службі Вінницька міська рада.

Кошти з рахунку пенсіонер зможе невідкладно одержати у будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території на підставі паспорту та довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку. 

Відео дня

Якщо людина не звернулась до Ощадбанку за коштами, то вся сума пенсії зберігається, і одразу після відновлення можливості Укрпошта доставить людині за місцем проживання неодержану суму пенсії і пенсію за поточний період. 

Також пенсіонер, який переселився на безпечну територію, може звернутися до Пенсійного фонду для отримання пенсійних виплат Укрпоштою за новим місцем перебування.

Для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не змінюється і їм пенсія зараховується на картки.

 

Читайте також:

Пенсія по втраті годувальника за безвісти зниклих під час війни. Хто має право та як отримати?

Подільський центр допомагає вимушеним переселенцям, які живуть в школі №9

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Татьяна Байда

    Підприємство, що продає можливо і українське, але виробництво продукції проводиться в білорусі. Чи може під франшизою "мінчанка" цукерки виробляються десь в гаражі? Тоді постає питання про "бездоганну" якість білоруських товарів, про яку нас весь час переконують.

keyboard_arrow_up