Павербанки, пальне та їжа: на що українці найбільше витратили грошей у листопаді

Павербанки, пальне та їжа: на що українці найбільше витратили грошей у листопаді
фото ілюстративне
  • У листопаді українці більше купували техніки та знімали готівки на касах, менше платили картками за їжу та ресторани. Детальніше про витрати — у матеріалі.

У листопаді українці на 15% більше, ніж у жовтні, сплачували картками у мережі торгових терміналів ПриватБанку за покупку електроніки та побутової техніки. Про це повідомив член правління ПриватБанку з питань малого та середнього бізнесу Євген Заіграєв.

Найбільш популярними товарами місяця стали павербанки та інша техніка для автономного енергозабезпечення. Загалом на техніку українці витратили до 3,8 млрд грн.

Також у листопаді українці витрачали з карток:

Відео дня
  • На пальне до 2,7 млрд грн.
  • На їжу — 22,1 млрд грн,
  • Ліки — 3,1 млрд грн,
  • Кафе та ресторани — 3,1 млрд грн.

Популярною стала послуга зняття готівки в банкоматах. Нею скористалися майже 1,5 мільйона українців. Зняли 2,3 млрд грн, середня сума отриманої готівки касах трохи перебільшує 1,5 тис грн.

«Загалом через аварійні перебої з електрикою обсяги оплат покупок картками у листопаді були меншими, ніж у жовтні на 5,1% (51 млрд грн)», — зазначають у ПриватБанку.

А на що ви найбільше потратили коштів минулого місяця? Діляться у коментарях.

До речі, НБУ оприлюднив перелік банків, які працюватимуть у разі тривалої відсутності електроенергії. Знайдете ці установи на інтерактивній карті. Доступна вона за посиланням.

 

Читайте також:

Ціна на електроенергію для населення залишиться незмінною

На військові облігації є 300 мільйонів. Чому ці гроші не витратять на старі ремонти у Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up