Конкурс «Комфортні громади»: як взяти у часть та виграти 500 тисяч гривень?

Конкурс «Комфортні громади»: як взяти у часть та виграти 500 тисяч гривень?
  • Конкурсу «Комфортні громади» відбиратиме проєкти розвитку територіальних громад Вінниччини, і в подальшому реалізація прєктів-переможців фінансуватиметься  за кошти обласного бюджету, бюджетів громад та з інших залучених джерел.   
     

У Вінницькій області розпочався конкурс «Комфортні громади». Громади можуть подати свої проєкти розвитку. Фінансування проєктів-переможців відбуватиметься коштом обласного бюджету, бюджетів громад та з інших залучених джерел.

Як взяти участь у конкурсі

Участь у конкурсу передбачена для двох категорій учасників.

  • Сільські, селищні, міські та районні ради Вінницької області;
  • Спільні проєкти, розроблені декількома органами місцевого самоврядування на основі договору про спільну діяльність (проєкти міжмуніципального співробітництва).
     

Так, на участь можуть подавати проєкти, розроблені та подані територіальними громадами та районними радами Вінницької області. Проєкти-переможці цієї категорії отримують до 350 тисяч гривень із бюджету Конкурсу. Важливо, що переможцям необхідно буде зробити й власний внесок у реалізацію своєї ідеї – не менше 50% від загального бюджету проєкту. Для громад з населенням до 10 тисяч осіб власний внесок становить не менше 30 % від загального бюджету проєкту.

Відео дня

Друга категорія – спільні проєкти, розроблені декількома органами місцевого самоврядування. Переможці отримають до 500 тисяч гривень з бюджету Конкурсу, а їхній власний внесок має становити не менше 50 % від загального бюджету проєкту.

Напрямки конкурсу 

  • «Безпечна громада» –  впровадження сучасних цифрових технологій та рішень для підвищення рівня безпеки та добробуту жителів громади (в тому числі створення систем відеоспостереження).
  • «Здоров’я жителів громади» –  здійснення належного матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я (первинного та вторинного рівня) задля забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення області.
  • «Сучасна громада» –  розвиток спортивної та туристичної інфраструктури, благоустрій територій і зон відпочинку, розбудова та модернізація мереж вуличного освітлення та інше.
  • «Доступні послуги» –  розвиток центрів надання адміністративних послуг.
  • «Спроможна громада» –  економічний розвиток громад, розвиток малого підприємництва.
  • «Культурний розвиток громади» –  відновлення та збереження історико-культурної, духовної спадщини.
  • «Інклюзивна громада» –  підтримка осіб з інвалідністю та створення безперешкодного життєвого середовища.

Подавати проєкти в електронному вигляді необхідно до 26 березня. Переможці будуть визначені до 13 травня.

Реєстрація на участь у конкурсі та інші умови щодо написання та оформлення проєктів. 

 

Експертну раду конкурсу очолив Вячеслав Соколовий. Заступниками голови Експертної ради стали заступник голови облдержадміністрації Сергій Здітовецький та заступник голови облради Дмитро Чаленко. Також до складу Експертної ради увійшли голови постійних комісій облради, депутати, начальники управлінь виконавчого апарату обласної Ради.

 

Читайте також:

На «зоні» вінничанин продовжував «грабувати» чужі банківські картки

Повідомлення від вчителів: вінницькі школярі повертаються за парти 25 січня

«Хто казав, що карантин, то скучно»: хлопці роздяглись та стрибнули з мосту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up