Компенсація 50% від вартості генератора: у Вінниці ОСББ уже визначаються з послугами

Компенсація 50% від вартості генератора: у Вінниці ОСББ уже визначаються з послугами
  • 24 вінницьких ОСББ подали заявки на участь в програмі міської ради з часткової компенсації вартості придбаного генератора у вигляді виконаних робіт.

У міськраді пройшла робоча нарада, під час якої представникам об'єднань співвласників багатоквартирних будинків роз'яснили подальші кроки та попросили їх до 20 січня визначитися з конкретними роботами, які можуть бути проведені коштом міського бюджету по тому чи іншому ОСББ.

 

Ця програма важлива у рамках переходу від стратегічного планування до оперативних планів та ініціативи «Вінничани важливі». За умовами програми міська рада бере на себе фінансування робіт на суму 50% від вартості генератора, який співвласники багатоквартирних будинків купували для облаштування пунктів обігріву у своїх найпростіших укриттях.

Відео дня

«Наприклад, це може бути ремонт електрощитових, заміна дверей чи вікон на енергоощадні, тощо, — зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Роман Фурман. — В умовах військового стану, ми маємо розуміти, що ці роботи можуть бути пов’язані виключно з заходами по енергозбереженню чи енергоефективності. Адже з фінансуванням інших заходів зараз є проблема на рівні держказначейства».

В ході наради також було проговорено, що якщо сума виконаних робіт виходить більшою ніж 50% вартості генератора, різницю ОСББ має покрити самостійно. Або ж, якщо мова йде про більш масштабі роботи, які проводяться в рамках програми співфінансування міської ради і вони пов’язані з енергозбереженням, то за бажанням ОСББ, загальна вартість внеску мешканців будинку може бути зменшена на половину вартості генератора.

Щоб долучитися до участі в програмі голів ОСББ просять впродовж найближчих тижнів подати у відділ звернень міської ради лист-звернення про участь в програмі в межах визначеної суми, документи, які засвідчують придбання генератора та протокол зборів правління.

У зв’язку з періодичними обстрілами критичної інфраструктури, нагадаємо, оселі звичайних громадян залишаються без світла, води та тепла. У таких випадках важливо підготуватись та сформувати запаси медикаментів, їжі, води та інших речей, поки ситуація не стабілізується.

 

Читайте також:

На Вінниччині облаштували Пункти незламності (Мапа з адресами)

Як під час користування генератором уникнути отруєння чадним газом: поради МОЗ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Lyudmila LR

    Клас! Те ,що надали Вінниці безкоштовно інші країни, вже продають! Оце бізнес! Без лоха и жизнь плоха!

    Ярослав Билан reply Lyudmila LR

    Lyudmila LR гуманітарка - кращий бізнес в такий час!
  • Гуць Алена

    Непогано

keyboard_arrow_up