Картку можуть заблокувати: що робити пенсіонерам та переселенцям, аби цього не сталося

Картку можуть заблокувати: що робити пенсіонерам та переселенцям, аби цього не сталося
  • Отримуєте виплати на «Ощадбанк» — будьте готові, що вашу картку можуть заблокувати.
  • Особливо це стосується переселенців та пенсіонерів.
  • Розповідаємо, у чому причина та як цього не допустити.

Державний «Ощадбанк» повертає обов’язкове проходження фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної (адресної) допомоги з числа внутрішньо переміщених осіб. Ця вимога діяла і раніше, але на період карантину її було скасовано. Тепер знову ідентифікацію вирішили відновити.

Ощадбанк попереджає, що зупинятиме видаткові операції за картковим рахунком, якщо одержувач не пройде фізичну ідентифікацію.

Щоб карту не заблокували, слід звернутися до «Ощадбанку» з паспортом або іншим документом, що засвідчує особу, та основною платіжною карткою або основним електронним пенсійним посвідченням. 

Відео дня

Загалом ідентифікація відбувається в три етапи:

  • Особисте звернення пенсіонера або одержувача соціальної допомоги  до будь-якого відділення Ощадбанку. При собі слід мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та основну платіжну картку або основне ЕПП.
  • Пред’явлення працівнику Ощадбанку одночасно основної платіжної картки або основного ЕПП та паспорта або іншого документа, що посвідчує особу.
  • Проведення пенсіонером або одержувачем соціальної допомоги операції отримання готівки або перегляду залишку коштів на рахунку через касовий POS-термінал (тобто виконання операції, яка передбачає введення особою ПІН-коду) або встановлення/зміни ПІН-коду з використанням основної платіжної картки або основного ЕПП.

З 1 липня, нагадаємо, автоматично (без звернень) на 19,7% підвищено пенсії. Перерахунок провели 19 419 пенсіонерам. Хто отримав більше — за посиланням.

До речі, сім’ї, у яких виховуються троє та більше дітей, мають право на отримання 50 % знижки на житлово-комунальні послуги. Розповідаємо деталі: Знижка на комуналку для багатодітних сімей. Як подати заявку

 

Читайте також:

Бердвочинг — чудовий відпочинок та хоббі. Що це таке та як долучитися?

Одяг вінничан початку ХХ століття: у краєзнавчому музеї відкрилася тематична виставка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up