Газ рахуватимуть по-новому. Але платити будемо як і раніше

Газ рахуватимуть по-новому. Але платити будемо як і раніше
  • Нацрегулятор затвердив нову постанову, згідно з якою природний газ будуть рахувати в одиницях енергії
  • Тобто, до кубометрів спожитого будуть враховувати ще й якість газу та кліматичні умови
  • У найближчий час нові цифри будуть лише для «ознайомлення». Платити за газ вінничани і далі будуть по кубометрам

Державний регулятор НКРЕП затвердив нову постанову №84, згідно з якою природний газ будуть рахувати не в кубометрах, а в одиницях енергії. Україна переймає досвід європейських країн, де газ вимірюють в гігакалоріях, кіловат/годин та мегаджоулей. Але в платіжках вінничан ця інформація поки що носитиме «суто інформативний характер».

— У даній постанові встановлюються вимоги до операторів газорозподільних систем (Зокрема, «Вінницягаз» — авт.) вказувати у платіжних документах споживачів, поряд з обсягами природного газу в кубометрах, інформацію про кількість спожитого газу в енергоодиницях. Такий проект розроблений з метою надати можливість споживачам оцінити власне газоспоживання в порівнянні з використанням електричної енергії та обрати найбільш прийнятний і економічно вигідний ресурс для забезпечення своїх потреб, — розповідає речник «Вінницягазу» Оксана Поліщук.

Відео дня

У європейських країнах, чим якісніший газ (більша калорійність) — тим більше треба сплатити. До того ж, там не тільки рахують об’єм споживання, але й включають такі параметри, як регіон, кліматичні умови, атмосферний тиск, температуру повітря. Потім об’єм спожитого газу множиться на середньозважену величину теплоти згоряння. І в результаті, споживач отримує рахунок з урахуванням всіх пунктів.

Проте для вінничан таких змін ще не буде. Платити за спожите блакитне паливо будемо по-старому.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Дмитрий Рманюк

    Все дуже просто, за нормою наприклад нає бути 7200 кілокалорій в м3 по ціні 7 за куб а в платіжках намалюють 8000 кілокалорій і відповідно ціна буде за куб ще вища, от і все покращення життя)))
  • SV SV

    Виходить, що газовий лічильник у мене в будинку застарілий! Ну це не біда, дообладнаю його різними датчиками.......    

    От тільки не знаю як вирахувати коефіцієнт відхилення вогню відносно дна каструлі при провітрюванні приміщення і утворенню протягу, враховуючи антипригарне нанопокриття у середині каструлі при варінні гарбуза!
  • Anonymous

    Пример как Винница газ грабит население....





    Стоимость коммунальных платежей в структуре американской семьи со средним доходом гораздо ниже, чем в Украине, как и номинальная стоимость таких услуг, сообщил исполнительный директор Международного фонда Блейзера Олег Устенко.







    «Вчера встречался со своим старым другом, который живет в Вашингтоне. У него дом площадью 250 кв. м. В самый холодный месяц – например, в прошлом декабре, он истратил на отопление и подогрев горячей воды $140. На горячую воду ушло $25 из этой суммы. Таким образом, стоимость отопления 1 кв. м его жилья составила 12,5 грн. Это в 2,6 раза меньше, чем тот тариф, который применяется в Украине», – рассказал Устенко, передает «Главком».



    Средний месячный доход американской семьи, который собирается увеличить президент Трамп, сейчас составляет $4,5 тыс, добавил экономист.



    «Таким образом, доля платежа на отопление в средней американской семье в самый холодный месяц составляет 2,5%. В пересчете на украинские реалии, где средняя месячная заработная плата 5,4 тыс. грн и при условии, что двое взрослых работают, месячный платеж за отопление должен составлять 270 грн. Вот такая нехитрая математика, дамы и господа!» — привел цифры Устенко.
  • Anonymous

    У речника «Вінницягазу» Оксана Поліщук зарплата больше 20000 грн. Да и все женщины получают там такую зарплату.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up