Електронні SIM-карти: що це таке та за скільки вінничани можуть їх купити?

Електронні SIM-карти: що це таке та за скільки вінничани можуть їх купити?
  • Останнім часом набирають популярності цифрові SIM-карти. Українські мобільні оператори все частіше пропонують людям під'єднати електронну SIM-картку замість фізичної. 
  • Ми дізналися детальніше про це оновлення та розповідаємо, чи можна купити його у Вінниці й які ціни.

Електронні SIM-карти — це ваш мобільний номер без фізичної SIM-карти. Цифрові картки за останній рік українці почали купувати цифрові п'ять разів частіше. Така SIM-карта — це вбудована на материнську плату смартфона «сімка», вона знаходиться всередині пристрою. Для того, щоб почати користування такою картою не потрібно йти у фізичний магазин, все можна зробити в онлайні. 

В Україні ця послуга з'явилася ще у 2019 році, проте й зараз не всі про неї чули. За словами мобільних операторів, такі карти мають немало переваг. Одна з найважливіших — це безпека. Цю карту не можна вкрасти чи загубити. Тому, наприклад, якщо ви загубили телефон, то людина, яка захоче його залишити собі, не зможе просто викинути карту та поставити собі нову. 

Також серед переваг те, що на одному пристрої можна використовувати кілька еSIM з різними номерами. Крім того, користувачі таких карт ще й турбуються про природу, адже для віртуальної карти не потрібен пластик. Представники мобільних операторів пояснюють, що можна паралельно користуватися звичайною SIM-картою з іншим номером. 

Відео дня

Ми запитали у вінничан, чи користуються вони цифровими SIM-картами. Містянка Ірина Баранович розповідає, що під'єднала собі цю «сімку», і це виявилося дуже зручно. 

— Раніше мала телефон з двома сім картками різних операторів, але останній телефон має одну «сімку». Прийшлось обирати, залишити того оператора, який вигідніше. Як дізналась про можливість електронної SIM-карти й одразу підключила, бо закінчувався строк дії другої картки. Щодо вартості не дорого, здається 75 грн. І тепер я знову з двома сім-картами і на зв‘язку, — розповідає вона. 

Проте є нюанс — не всі телефони підтримують такі новітні SIM-карти. З року в рік цей список розширюється, наразі власники iPhone, починаючи від X, можуть використовувати еSIM. Також, до прикладу, підтримують цифрові карти девайси: Google Pixel 2, Samsung Galaxy S20, Huawei P40, Xiaomi 13, Nokia G60 та всі новіші моделі телефонів. 

Для того, щоб дізнатися, чи ваш телефон підтримує цю технологію — ви можете звернутися в call-центр. Або, наприклад, ось ТУТ можна ввести назву телефона і за декілька секунд дізнатися, чи під'єднається до нього цифрова «сімка».

Ми проаналізували інформацію від представників трьох популярних мобільних операторів, і розповідаємо, у скільки вінничанам обійдеться еSIM.

lifecell

За даними lifecell, попит на eSIM у 2022-му зріс у п’ять разів порівняно з попереднім роком. Пік попиту на цифрові SIM припав на березень: з 4 по 7 березня до lifecell приєдналося у 25 разів більше абонентів, ніж за аналогічний період попереднього року.  Зростання попиту на електронні SIM спостерігалося й під час масштабних відключень електроенергії та вдвічі зросла доля проданих цифрових SIM за кордоном у 2022 році. 

У інтернет-магазині lifecell цифрова SIM коштує 50 гривень, а найдешевший тариф, який можна знайти на сайті — 130 гривень у місяць. За ці гроші ви отримаєте: безліміт на lifecell, 250 хв на номери інших мобільних операторів по Україні.

«eSIM – ваш мобільний номер без фізичної SIM-карти. Це чудовий лайфхак! Адже якщо у вас усі комірки для SIM та карт пам'яті зайняті, eSIM – ідеальний спосіб користуватися перевагами зв'язку lifecell нічого не міняючи», — йдеться на сайті оператора.

Vodafone

В онлайн-магазині Vodafone найдешевша віртуальна eSIM для заміни звичайної SIM-карти коштує 100 гривень. Як пояснюють, eSIM вони автоматично відправляють на вказану електронну пошту протягом однієї години після оплати. Туди ж вам прийде детальне пояснення, як її налаштувати. Займає налаштування буквально кілька хвилин. 

Найдешевший тариф на місяць, який пропонують на сайті, коштує 165 гривень. За ці кошти вам пропонують: Безлімітний 4G, 800 хв на всі номери по Україні (мобільні, міські, Vodafone), 50 SMS на всі мобільні мережі України за 1,50 грн/день. 

Придбати eSIM можна, як пояснюють у компанії, в інтернет-магазині Vodafone, в онлайн-сервісі IВox та у магазинах мобільного оператора. 

На сайті компанії прописали коротку інструкцію, як додати eSIM в девайс. Схема підключення проста: заходите у «Параметри» у своєму телефоні, далі — натискаєте «Стільникові дані» та «Додати стільниковий план». Потім потрібно відсканувати QR-код і дотримуватись вказівок. 

«Київстар»

На сайті цього оператора одразу ж прописують їхні тарифи для eSIM. Найдешевший з них коштує 150 гривень. Він містить в собі: дзвінки у мережі «Київстар» безлімітно, 15 ГБ мобільного інтернету та 150 хвилин на інші оператори. А перевести номер зі звичайної «сімки» на цифрову — безоплатно.

Як пояснюють на сайті, з eSIM можна підключити кілька номерів на один смартфон. Скільки саме — залежить від моделі телефону. Та наголошують, що eSIM працює як звичайна SIM-карта. Інтернет необхідний тільки щоб активувати або деактивувати еSIM, а загалом вона працює без підключення до інтернету. 

На сайті мобільного оператора також додають, що вони працюють над тим, що можна було користуватися одним номером на кількох пристроях одночасно. Коли це буде можливо — поки невідомо. 

Читайте також:

Де вінничанам отримати безповоротну фінансову допомогу: п'ять грантів на бізнес

ТОП важливих новин на 20minut.ua від 13 по 20 березня які ви могли пропустити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up