Є ідея. Чи потрібна 12-кілометрова набережна вздовж Південного Бугу?

Є ідея. Чи потрібна 12-кілометрова набережна вздовж Південного Бугу?
Так будували набережну Рошен в 2010 році. Джерело фото: mapio.net
  • Активісти обговорюють ідею будівництва алеї на лівому березі річки Буг
  • За концепцією вона протягнеться на 12,7 кілометрів. Там може бути й велодоріжка
  • У мерії цю ідею також обговорюють. Але узбережжя річки бачать в комплексі з подальшим розвитком міста: благоустроєм, озелененням та забудовою

Громадські активісти обговорювали на вінницькому Архіклубі ідею побудувати 12-кілометрову набережну вздовж Бугу: від Водоканалу до Сабарова. Поки що цей проект ще на стадії дослідження. Про це пишуть в спільноті «Urban. Міський журнал»

Урбаністи міркують, як включити річку в міський простір. Як розповів один з учасників зустрічі Архіклубу, адміністратор «Urban. Міський журнал» Віталій Мельник, поки що немає конкретних намірів на будівництво алеї.

Відео дня

— Це була тільки перша зустріч. У подальшому учасники Архіклубу продовжать обговорювати цю ідею. Взагалі, поки що триває дослідження цієї теми — треба ще з'ясувати наскільки це потрібно вінничанам? Проект не буде дороговартісним: за концепцією, це має бути не повноцінна набережна, а алея. ЇЇ можна зробити схожою на "Трасу здоров'я", що є в Одесі — пішоходна доріжка, по якій люди можуть ходити чи займатися спортом. Головна ідея — відкрити узбережжя Бугу вінничанам, — розказав Віталій Мельник.

Набережну в Вінниці можна зробити як в одеську "Трасу здоров'я". У Одесі ця траса є пішохідною та має довжину 6 кілометрів. Фото: focus.ua

Першою серйозною перепоною на цьому шляху може стати щільна забудова вздовж річки в деяких місцях. Серед них — приватні будинки біля вулиць Репіна та Бузького узвозу.

Ширина алеї може бути близько 3,5 метрів, довжина — 12,7 кілометрів. Також в планах зробити й велодоріжку. Реалізацію такого проекту, урбаністи оцінюють приблизно в два роки. Однак, це поки що концепція. Тому учасники Архіклубу будуть ще обговорювати цю ідею, як з урбаністами, так і з зацікавленними вінничанами.

А чи цікава набережна міській владі? Про це ми запитали в головного архітектора міста Олександра Рекути:

— Це актуально буде для міста. Зараз обговорюємо схожий проект. Думаю, що цю набережну можна на початку збудувати між трьома мостами: за основу взяти набережну біля фонтану Рошен та «дотягнути» до Староміського мосту та Бригантини. Так само є ідеї облаштування гарного пляжу на Бригантині. Але на мою думку, не можна робити набережну окремо від міського простору: все це має бути в комплексі. А коли почнуть створювати набережну? Цього ще не можу сказати, — відповів архітектор Рекута.

Нагадаємо, що цього року мають закінчити локальний проект благоустрою Тяжилівського озера, яке нарешті наповнилося водою. А понад 3 роки тому воно обміліло та перетворилося на величезний котлован.

Опитування

Чи потрібна місту набережна по лівому берегу Бугу?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Владимир Косицкий

    Мені здається, що спочатку Буг треба очистити, а то він майже весь зелений, ми цю воду п"ємо.
  • Лічманюк Діма

    дороги зробіть !!!!!!!!!!!!!!!
  • Иванов Иван

    скажем дружно нам не нужно

  • Johnny

    дороги зробіть!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up