Для гідів, рестораторів і готельєрів: у Вінниці впроваджують стандарт гостинності

Для гідів, рестораторів і готельєрів: у Вінниці впроваджують стандарт гостинності
  • У Вінниці відбувся Meet-up гостинності для підбиття підсумків проєкту «Вінницький стандарт гостинності: програма посилення конкурентоспроможності туристичної індустрії Вінниці».
  • Бізнесменам обіцяють надати інструменти росту підприємництва Вінниці у сферах туризму та гостинності за рахунок удосконалення продуктів, консолідації середовища та вироблення стандартів обслуговування.

Вінницький стандарт гостинності, розроблений разом з місцевими рестораторами і готельєрами, презентувала спеціалістка зі створення та впровадження стандартів Оксана Марусич.

Проєкт реалізується за фінансування Уряду Канади через Фонд сприяння розвитку малих і середніх підприємств проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС) та підтримки Вінницької міської ради. 

У рамках проєкту «Вінницький стандарт гостинності: програма посилення конкурентоспроможності туристичної індустрії Вінниці» відбувся ряд заходів для гідів, рестораторів і готельєрів, частина з яких ще триватиме до середини грудня. Вони покликані консолідувати гравців ринку та відкрити нові взаємовигідні канали партнерства.

Відео дня

— Ми маємо досягти того рівня свідомості, коли зможемо звільнитися від стереотипного розуміння конкуренції та перейти до прийняття крос-продажів та рекомендаційного сервісу, що покликаний забезпечити туристу «комфорт під ключ», коли людина приїздить до міста у своїх справах і відчуває підтримку на кожному кроці, отримує максимум від перебування в місті ― тоді в неї виникає бажання сюди повернутися, —  говорить голова ГО «Спілка підприємців «СТІНА», керівник проєкту «Вінницький стандарт гостинності» Олександр Печалін.

Для представників сфери гостинності були організовані шість модулів навчання зі створення бізнес-асоціації.

Під час навчально-практичного курсу власники ресторанів здобули практичні навички з розбудови бізнес-асоціацій (БА):

  • стратегічного планування, членства, управління, комунікації та фандрейзингу.

За підсумками навчань зареєстрували ГО «Вінницька асоціація гостинності ХлібСіль».

За словами очільниці нового бізнес-об'єднання Інни Кривешко, ключова місія асоціації «ХлібСіль» ― колаборація бізнесу у сфері HoReCa, туристичного супроводу й івент-індустрії. Останні місяці показали, що формування спільної позиції та вміння вести конструктивний діалог з владою дає більше шансів відстояти інтереси галузі та задіяних у ній працівників, а також працювати на розвиток цілої індустрії в межах міста.

Однією з ключових складових проєкту стала розробка міського стандарту гостинності, який сприятиме встановленню високого рівня обслуговування та сервісу в готельно-ресторанній сфері Вінниці з акцентом на особливій якості локального продукту. Над розробкою Вінницького стандарту гостинності працювали власники (-ці) та топ-менеджери (-ки) закладів розміщення та харчування, а також маркетологи (-ні). Роботу координувала експертка з продажу й сервісу, сертифікована бізнестренерка, спеціалістка зі створення та впровадження стандартів Оксана Марусич, яка і презентувала стандарт.

— Ми, українці, схильні критично мислити та з недовірою ставитися до нових, поки не зрозумілих ініціатив, —  говорить Оксани Марусич. — І бути першопрохідцями завжди нелегко. Показово у цьому плані, що саме Вінниці належить першість у розробці такого масштабного проєкту, як міський стандарт гостинності. Впевнена, що виваженість і непохитність на шляху до цілі дасть життя багатьом метаморфозам у туристичній сфері міста й області. Тим більше, що сучасний турист доволі обізнаний і досвідчений, а отже ― вимогливий. Ми маємо постійно розвиватися, щоб виправдати його очікування.

На думку експертки, Вінниця ― легке, комфортне й затишне місто. І в нього є всі конкурентні переваги й передумови, щоб відійти від старих моделей спілкування у сфері гостинності та побудувати нову сервіс-комунікацію з туристом. Основними складовими Вінницького стандарту гостинності є перелік цінностей його носіїв, увага до деталей, а також вісім кроків до серця гостей: перший контакт, створення комфорту, цікавість до гостя, атмосфера неспішного часу, демонстрація закоханості до рідного міста, готовність допомогти, мотивація повернутися та доброзичливе прощання. 

В наступному році запланували підписання меморандуму амбасадорів і першопрохідців Вінницького стандарту гостинності. За цим послідує розробка чітких правил впровадження та моніторингу Вінницького стандарту гостинності, поява системи заохочень і просування, а також план щодо навчання і верифікації елементів стандарту включно з розробкою велкам-буків долучених закладів. У разі дотримання стандарту заклад отримає відзнаку «Дружні до гостей / Guests Friendly» із логотипом Вінницького стандарту гостинності.

 

Читайте також:

«Вже за традицією»: синоптик розповів про погоду на Різдво і Новий рік

Анонсували новий спосіб виклику «швидкої допомоги» для людей з коронавірусом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталья Горошко

    Вы о них думали, когда ставили "валидаторы"?!
  • Daily

    лад наведіть  краще  в таксі автомобілі як свинарники водіі  як бидло
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up