Депутати ухвалили закон про підтримку платників податків на період карантину

Депутати ухвалили закон про підтримку платників податків на період карантину
  • Підприємці на два місяці (березень і квітень) звільняються від оплати ЄСВ. Парламент підтримав за основу та в цілому законопроект № 3220

Рада схвалила закон про підтримку платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби. Документ підтримали в цілому - 359 депутатів.

Мова йде про проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) (проект з поданням Комітету одержано 16.03.2020).

Законопроектом пропонується внесення наступних змін до Податкового кодексу України:

Відео дня
  • не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по 30 квітня 2020 року;
  • встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з 18 березня по 18 травня 2020року;
  • подовжено до 1 липня 2020 року термін подання річної декларації про майновий стан і доходи;
  • не нараховується та не сплачується у період з 1 березня року по 30 квітня 2020 року плата за землю;
  • об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з 1 березня по 30 квітня 2020 року.
     

Підприємці звільняються від оплати ЄСВ

Нардеп від Голосу Ярослав Железняк, який був одним з ініціаторів законопроекту, відзначив в Facebook, що законопроектом передбачено ряд першочергових кроків, щоб підтримати підприємців у форс-мажорних обставинах.

З 1 березня по 30 квітня:

  • звільняються від ЄСВ всі ФОПи та ті, хто займається незалежною професійсною діяльністю;
  • тимчасово скасовуються штрафи та пеня за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, а також несвоєчасне подання звітності по ЄСВ;
  • скасовується податок на комерційну нерухомість та землю.

З 1 березня до 31 травня:

  • звільняємо бізнес від основних штрафів та пені за порушення податкового законодавства;
  • норма не буде стосуватися порушень по сплаті ПДВ, акцизів та ренти.
  • відтерміновуємо обов’язкове введення РРО для всіх категорій «спрощенців»;
  • запроваджуємо тимчасовий мораторій на нові документальні та фактичні податкові перевірки та продовження початих.

Крім цього, законопроектом передбачено, що з 1 березня по 30 квітня громадяни звільняються від штрафів та пені за прострочення виплат за споживчими кредитами.

 

Законопроект розроблений з метою запровадження податкових та неподаткових пільг, пов’язаних із строком сплати податків, нарахуванням заробітної плати за дні вимушеного простою, термінами подачі податкових декларацій, термінами проведення перевірок, нарахування штрафних санкцій та пені, тощо.

Законопроект направлений на захист, як малого, так і великого бізнесу від негативних наслідків, у зв’язку з невикористанням економічного потенціалу.

Станом на 16 березня в Україні сім підтверджених випадків інфікування COVID-19.

У Вінниці почали діяти жорсткі обмеження через коронавірус. Наша журналістка близько десятої години ранку пройшлась в районі залізничного вокзалу.

Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський провів брифінг щодо заходів, які здійснюватимуться в області з метою запобігання коронавірусу, в онлайнрежимі.

 

Читайте також:

Жорсткий карантин: в Україні припиняють рух всіх поїздів та електричок

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Tania Ivanova

    Як в Китаї
  • Светлана Животкова

    Ну отсрочка это хорошо, а где потом взять деньги сразу оплатить такие суммы? Люди дома незарабатывают..... У некоторых и кушать незачто купить!!!!!
  • Наталия Войт

    А как же кредитные каникулы для физ лиц,где взять деньги сидя дома?а что с комуналкой?
  • О. Січенко

    Отмените комуналку еще,ибо сидя дома,на карантине,каким х...ем ее оплачивать.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up