Чим доїхати з Вінниці в інші міста. Порівнюємо ціну на потяг, автобус і BlaBlaCar

Чим доїхати з Вінниці в інші міста. Порівнюємо ціну на потяг, автобус і BlaBlaCar
  • Доїхати у будь-яку сусідню область з Вінниці можливо щодня, навіть під час повномасштабної війни. Звісно, плануючи подорож, хочеться обрати найзручніший та дешевший варіант. 
  • Ми промоніторили, який вид транспорту краще обирати, та порівнюємо ціни з попереднім роком. 

Ми обрали п'ять сусідніх областей, і прорахували, скільки туди коштують квитки, якщо їхати: потягом, автобусом чи BlaBlaCar. 

Київ

З Вінниці щодня їздить понад десяток поїздів у столицю. Квиток у плацкарті, наприклад, в ранковому потязі «Ужгород-Київ» коштує 239 гривень. Їхати доведеться. У купе квиток коштує 422 гривні. У липні 2022 року плацкарт у цьому потязі коштував 214 гривень. Дорога займає 3 години 39 хвилин. 

Відео дня

Можна їхати також в «Інтерсіті», сидячий другого класу в потязі «Пшемисль-Київ» обходиться у 329 гривень. Їхати ним 2 години та 32 хвилин. 

Всього ми знайшли 12 автобусів, що їдуть в столицю. Дізнавалися про них на сайті  ticket.bus.com.ua. Найдешевший варіант, що відправляється з Центрального автовокзалу, коштує 300 гривень, він довезе вас до метро «Теремки». У 2022 найдешевший варіант ми знаходили за 318 гривень. 

Серед переваг те, що квиток на автобус можна легко знайти навіть за день до виїзду. З мінусів — це доволі довга дорога, їхати цим автобусом потрібно шість годин.

Ми шукали поїздку на 1 травня, тобто на кілька днів наперед, та вільних водіїв виявилося десять. Тож, обирати є з чого. Найдешевше поїздка коштує 335 гривень, водій обіцяє, що вже за 3 години та 40 хвилин ви вже будете у столиці. У 2022 році найдешевша поїздка коштувала 155 гривень. 

Одеса

Доїхати в Одесу з Вінниці ви можете потягами «Київ-Одеса» та «Ковель-Одеса». У потязі, що відправляється з Києва дорога займе шість годин без кількох хвилин, а заплатите ви за місце у купе — 639 гривень. 

Найдешевший варіант торік був плацкарт у поїзді «Ковель-Одеса», він коштував 212 гривень. А цьогоріч квиток здешевшав — коштує 194 гривні. 

Виїхати в Одесу з Вінниці автобусом теж можна щодня. Автобус завезе вас у цю сусідню область за сім годин, коштує найдешевший варіант 289 гривень. Є й інші варіанти за 305 чи 450 гривень. Торік найшвидший варіант коштував 446 гривень. 

До Одеси на 1 травня ми знайшли три водії. Найдешевший варіант — за 465 гривень, і ви будете шість годин у дорозі. У липні 2022 найчастіше ставили ціну теж орієнтовно в 500 гривень.

Хмельницький

У Хмельницький з Вінниці курсує чимало поїздів. Найдешевший квиток у плацкарті коштує 167 гривень, у 2022 році він коштував 130 гривень. В дорозі ви будете менш як дві години. Купе обійдеться у 187 гривень. 

Найкраща ціна на квиток в автобусі з Вінниці у Хмельницький — 120 гривень, торік було на десять гривень дешевше. У дорозі ви будете близько 2 години та 30 хвилин. Найдорожчий квиток вам обійдеться у близько 300 гривень, дорога займе дві години. 

У застосунку є чимало пропозицій від водіїв, які прямують у Хмельницький. Заплатити щонайменше треба 155 гривень, а в середньому водії просять 200 гривень. Дорога автівкою швидка, і ви будете у Хмельницькому за дві години. Найпопулярніша ціна поїздки в цю сусідню область за допомогою BlaBlaCar у 2022 році була 150 гривень. 

Житомир

Щоб доїхати у Житомир потягом без пересадок є лише один варіант — поїзд «Вінниця-Коростень». Коштує сидячий квиток у третьому класі — 62 гривні. Дорога займає 2 години на 17 хвилин. Торік цей квиток коштував двічі дешевше. 

З Вінниці у Житомир є чимало автобусів, в середньому дорога займає дві години. Найдешевший квиток в автобусі коштує 150 гривень. Найпопулярніша ціна на квиток до цієї сусідньої області коливається від 230 до 250 гривень. За рік ціни не змінилися. 

У Житомир на 1 травня ми знайшли 10 водіїв. Щонайменше треба заплатити за спільну поїздку 175 гривень, торік ми могли знайти квиток за 145 гривень. У дорозі ви пробудете близько двох годин. Найдорожча ціна — 255 гривень. 

Черкаси

Прямо потягу з Вінниці до Черкас немає, тож залишається обирати інші види транспорту, аби доїхати у це місто. Або ж вибирати потяги з пересадкою.

Щоб заїхати з Вінниці у Черкаси є небагато варіантів. На сайті  ticket.bus.com.ua. пропонують лише два автобуси за 550 та 600 гривень. У дорозі вони будуть вісім годин. За рік ціни на автобуси у Черкаси не змінилися. 

У Черкаси на 1 травня не виявилося вільних водіїв. Ми спробували знайти на наступні дні, і знайшли поїздку за 435 гривень. У дорозі ви пробудете понад сім годин. 

Читайте також:

В Україні запрацюють радари фотофіксації ПДР: скільки на Вінниччині?

Задонать 200 гривень — виграй позашляховик. Вінницький волонтер розігрує свій Mercedes

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Оперативно даємо всю інформацію про події Вінниці на нашому Телеграм-каналі: https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up