Чи вплинув карантин на виробничі потужності провідних вінницьких компаній?

Чи вплинув карантин на виробничі потужності провідних вінницьких компаній?
Фото: ТОВ «Барлінек Інвест»
  • Вінницькі міжнародні підприємства в карантин пережили не найкращі часи. Проте зберегли свої колективи, тепер створюють нові робочі місця,— розповідають керівники компаній.

Вінницькі підприємства, незважаючи на епідемію коронавірусу, продовжують працювати і створювати нові робочі місця. В тому числі і міжнародні компанії.

ТОВ «Промавтоматика Вінниця», компанія, яка займається виробництвом електромонтажних пристроїв та електронних компонентів відновлює свої отужності після карантину. Тільки у серпні цього року за направленням центру зайнятості, тут працевлаштувалися електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсар, торговельний, менеджер зі збуту. Загалом за останній місяць, на підприємстві отримали постійне місце роботи дев’ять працівників. Компанія у період карантину працювала не на повну потужність. 

Відео дня

— В нашій компанії працюють близько 350 класних спеціалістів. Нам 20 років, працюємо винятково в енергетиці, експортуємо продукцію до Польщі, — розповідає керівник ТОВ «Промавтоматика» Михайло Ганчук. — На підприємстві введено санітарні обмеження, проте в карантин змушені були оптимізувати свою роботу: 50% робочого часу працівники змушені були взяти відпустку за власний рахунок. Офіційно хворих на коронавірус в компанії зафіксовано не було. Ми пройшли нелегкі часи, але вважаю кожну кризу — новим етепом. Бо проблеми згуртовують колектив. Зараз компанія відновлює роботу. Набираємо нових працівників, наразі є сім вільних вакансій. Класні спеціалісти нам потрібні, бо ми й надалі збільшуємо свої потужності. Стратегічні плани — Казахстан і Європа.

ТОВ «Барлінек Інвест» у Вінниці з 2007 року. На сьогодні в компанії працює більше 1200 вінничан та мешканців області. За період карантину тут не лише  скорочено жодного робочого місця, а й додалися нові, кажуть на підприємстві. 

— З першого дня, коли були запроваджені карантинні обмеження, ми продовжили працювати 24 години на добу, сім днів на тиждень, — зазначив керівник «Барлінек Інвест» Андрій Костриця. — На підприємстві запроваджено ряд обмежень та організаційних моментів: тотальний масковий режим, температурний скринінг на вході, подвоєно кількість автобусів для безпечного довозу працівників з дому і додому. Офіційно випадків захворювання на коронавірус на виробництві не зафіксовано. Підприємство виконує тестування персоналу своїм коштом для того, щоб максимально забезпечити безпечну роботу компанії, бо працює вона для 64 країн світу.

За словами керівників підприємств, бізнес адаптувався до нових реалій. Є такі працівники, що перейшли працювати в онлайн-режим, застосовуючи різні інноваційні технології. Так чи інакше, компанії працюють у повній мірі, аби реалізувати свої зобов’язання перед клієнтами.

Читайте також:

Карантинне безробіття: у Вінниці зросло на 29%, в Україні — на 73%

Пів класу в школі, половина — вдома. Особливості вінницького навчання в «помаранчевій» зоні
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up