Чи можна вижити в українському селі? Приклад родинного бізнесу (Новини компаній)

Чи можна вижити в українському селі? Приклад родинного бізнесу (Новини компаній)

У селі Бережани Калинівського району, яке знаходиться за 35 кілометрів від Вінниці, на кількох гектарах розташувався мальовничий куточок з сотнями різних сортів декоративних рослин. Цей куточок називається — розплідник Власова. Про нього ми і хочемо вам розповісти. 

Сідаємо в машину і виїжджаємо в бік столиці. Дорога в цьому напрямку, як ви знаєте хороша. Їдемо не поспішаючи. Час пролітає непомітно і приблизно за 20 хвилин ми в’їжджаємо в село Корделівка. Праворуч від себе бачимо великий рекламний щит з написом «Саджанці фундука» — тут повертаємо ліворуч. 

 Перед нами типова картина українського села: хати, озера, зорані чорні лани, гаї. За хвилину ми опиняємося на під'їзді до села Бережани. Пейзаж навкруги різко змінюється. Праворуч від нас починають простягуватися рівненько висаджені ряди фундука. На площі в шість гектарів росте сім з половиною тисяч дерев. Ліворуч вже видніються сріблясті ялинки, жива огорожа і формовані дерева — починається територія розплідника.

Запаркувавши автомобіль і вийшовши з машини, ми вдихаємо свіже повітря і чуємо спів сусідських півнів. Вдалині видніється «скелет» колись потужного радянського трактору, а прямо перед нами простягається 75-метрова клумба з різноманітними колекційними рослинами. Ми бачимо жовті ялиці і двоколірні ялинки; жовту і блакитну сосну; декоративний фундук з покрученим листям і гілками; трішки далі ростуть плакучі берези і повзучі сосни; сосни з величезними голками і ялинки з величезними шишками; плакучі ялинки, барбариси та інші незвичайні рослини. Більшості з них лише по кілька років, але вони вже щосили проявляють свою декоративність. 

Якщо у вас хороший зір, то за п’ятдесят метрів можна побачити частину гарно доглянутої живої огорожі, вся довжина якої складає більш ніж півкілометра. Вона з різних видів і сортів рослин, різної висоти і кольорів. Тут можна побачити як однометрові паркани, так і чотимометрових «живих» гігантів. Ще красивіше тут стає з приходом справжньої теплої весни, коли тутешні «жителі» розпускають листя. Вони у них не тільки зелені, але й червоні, жовті і навіть рожеві.

Ми вирішили прогулятися територію і покрокували далі, вглиб розплідника і ми опиняємося перед тисячами інших найрізноманітніших рослин. Усі вони ростуть у горщиках, — це називається закритою кореневою системою. Їхня висота від кількох  сантиметрів до кількох метрів. Гама кольорів знову приємно тішить око, можна лише уявити, як це все буде виглядати, коли настане тепло.

Далі проходимо  повз рівні ряди рослин, що ростуть та «загартовуються» в українській землі і опиняємося перед найбільшими «жителями» розплідника Власова — кількаметровими  ялинками, туями, ялицями та буками. Деякі з дерев вже встигли облюбувати птахи. І що цікаво, навіть при стрижці рослин, пертані залишаються у своїх гніздах. 

Cад фундука

Поруч з розплідником розкинувся плодоносний сад фундука на сім з половиною тисяч дерев. Це саме ті невеликі та смачні лісові горішки, що їх можна зустріти у багатьох кондитерських виробах. Популярність горіх набув завдяки своєму ніжному смаку і великому вмісту корисних та поживних речовин. Цілісний обсмажений фундук використовують в якості наповнювача для шоколада і тортів, а в подрібненому вигляді його часто можна зустріти у цукерках, печиві та інших смаколиках.

До речі, це одна з найкращих плантацій фундука у Вінницькій області. Дерева тут шестирічного віку, вони висаджені з власного розпліднику і знаходяться у відмінному стані. Власники розплідника знають всі особливості їх вирощування, і запевняють, що фундук чудово приживається у наших широтах. А серед власників присадибних ділянок вже стало популярним висаджувати такі не вибагливі у догляді рослини. 

У розпліднику говорять, що вирощування фундука справа не копітка, він чудово приживається майже на всіх типах грунту. Головне висаджувати рослину на відкритих для сонячних променів ділянках і перший рік декілька разів полити. Вже на другий або третій рік ви зможете поласувати першим зібраним урожаєм лісового горіху. Серед сортів, що ростуть в садку: Косфорд, Вебба, Варшавський червоний, Барселонський і Халле.. З  восьмирічних дерев на дослідній ділянці розплідника було зібрано від 5 до 9 кг плодів.

Якщо ви хочете підтримати українського виробника або навіть просто відвідати  гарне місце – завітайте в розплідник Власова. Телефонуйте за номером: (096)211-52-15. Деяку  інформацію ви можете знайти на сайті vlasov.net.ua.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up