Через «червону зону» субсидії для вінничан збільшили на 50%

Через «червону зону» субсидії для вінничан збільшили на 50%
  • Субсидії для домогосподарств у регіонах червоного рівня епіднебезпеки збільшили на 50%. Тепер це нововведення діє і для вінничан.

У період «червоної» зони карантину субсидії на оплату комунальних послуг збільшуються на 50%. Але ті громадяни, які мають борг перед постачальниками комунальних послуг, кошти отримати не зможуть. Про це повідомляє Департамент соціальної та молодіжної політики ОДА.

Без соціальної допомоги на оплату комуналки залишаться і ті, у кого є борг зі сплати аліментів, та коли на оплату комунальних послуг витрачається більше 15% від доходу сім’ї.

— Якщо є великий борг і його неможливо погасити одним платежем, то сім’ї можуть укласти договір реструктуризації та отримати субсидію. Реструктуризація передбачає, що з боржником розроблять графік погашення боргу, аби втратити субсидію, потрібно мати борг від 340 грн, — зазначають на сайті ОДА. — При цьому, якщо такий договір буде укладено протягом двох місяців з початку опалювального сезону, житлову субсидію буде призначено з початку опалювального сезону.

Відео дня

Як збільшили допомогу на комуналку?

Українці отримують допомогу на оплату того обсягу комунальних послуг, який не перевищує соціальних нормативів.

На час карантину в тих регіонах, де запровадили «червону» зону, ці нормативи збільшили на 50%. Як наслідок, наполовину збільшиться розмір субсидії.

Від чого залежить розмір субсидії?

Сума допомоги від держави на оплату комуналки розраховується індивідуально кожної сім’ї. Вона залежить від таких показників:

  • дохід;
  • склад сім’ї;
  • розмір житла;
  • норми споживання води, електроенергії та газу.

— Інакше кажучи, люди отримають кошти на оплату не всіх комунальних послуг, а лише в межах нормативів споживання. У середньому українці платять за комуналку близько 15% від свого сукупного доходу, — відзначають в ОДА. —  Але пенсіонери, у яких прибутки мінімальні, можуть розраховувати і на більшу допомогу.

Діючий порядок призначення житлових субсидій передбачає їх розрахунок на соціальні нормативи. Ці нормативи визначено постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» (зі змінами).

 

Читайте також:

В Україні понад 20 тисяч нових випадків COVID та 752 смерті за добу

Понад 900 нових випадків та 19 смертей. Дані по захворюваності на COVID в області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Николай Фефелов

    Дайте  людям нормальну зар плату и пошли ви на ,,,,, с своей суп сидией

    Алина Гонтарук reply Николай Фефелов

    Николай Фефелов Ещё желательно не поднимать так часто и необоснованно тарифы.

keyboard_arrow_up