Адміністраторку стоматології звільнили під час лікарняного. Чим все закінчилось?

Адміністраторку стоматології звільнили під час лікарняного. Чим все закінчилось?
  • Директор незаконно звільнив з роботи працівницю, яка працювала три роки. Як адміністратор стоматології повернулася з лікарняного

В Управлінні Держпраці у Вінницькій області розповіли реальну історію, як незаконно звільнену працівницю поновили на роботі.

— Анна (ім’я змінене) останні два роки працює адміністратором в стоматологічній клініці. Нещодавно, у зв’язку із хворобою, жінка була три місяці у лікарняній відпустці. Після повного одужання повернулася на роботу, проте там на неї чекав неприємний сюрприз, — розказують у відомстві.

В перший робочий день керівник клініки приголомшив Анну:

Відео дня

«Вас звільнено у зв’язку із тривалим перебуванням у лікарняній відпустці, роботи як завжди багато, тому чекати Вашого повернення стільки часу ми не могли…». 

Жінка не очікувала таке почути від свого роботодавця, розгубилася, але твердо вирішила відстоювати свої права.

Анна звернулася за консультацією до Управління Держпраці у Хмельницькій області, де інспектор праці, порадив написати письмове звернення задля перевірки законності її звільнення.

Згодом інспекторами було встановлено факт незаконного звільнення працівниці. Адже її перебування у лікарняній відпустці три місяці, згідно з Кодексом законів про працю України не є підставою для звільнення.

Отримавши офіційну відповідь на звернення, Анна зрозуміла, що має переконливі докази, тому вирішила відстоювати свої трудові права в суді.

Незабаром згідно з рішенням суду жінку поновили на роботі.

 

Читайте також:

Найякісніше життя в Україні мають вінничани. Вінниця всьоме очолила рейтинг

Невакциновану вчительку ледь не звільнили з роботи. Чим все закінчилось?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач88

    Молодец, так держать!!!

keyboard_arrow_up