Абонплату на газ переглянуть — заявляє Кабмін. Будуть скасовувати?

Абонплату на газ переглянуть — заявляє Кабмін. Будуть скасовувати?
Абонплату за газ вже встигли прозвати «платою за трубу». Фото - minfin.com.ua
  • Прем’єр Гройсман заявив, що змусить Нацкомісію з питань регулювання енергетики переглянути розмір абонплати на доставку газу
  • А в Нацкомісії кажуть — розмір абонплати незначний, українці більше платити, ніж раніше, не будуть
  • Тим часом, в Урядовому кур’єрі зміни про сплату за газ вже опубліковані. Отже, вступили в дію

У Кабміні передають слова прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, який пообіцяв розібратися з абонплатою за газ.

— Щойно завершив нараду з цього приводу. Маю розрахунки, які показують, що збільшення плати є, і воно становить у середньому від 1,3 до 3 разів. Особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках. Щойно мав розмову з представником Комісії (НКРЕКП), яка встановила цю абонплату з 1 квітня. І хоча Національна комісія і не підпорядковується Уряду і Прем’єр-міністру, я в понеділок направлю офіційне звернення. Ми вимагатимемо, щоб рішення було переглянуто. Це наша принципова позиція! — передають слова прем’єра в прес-службі Уряду.

У той же час голова Регулятора Дмитро Вовк заявив, що проти скасування абонплати. За його версією здорожчання буде не втричі, а вдвічі. І його можна ще зменшити.

Відео дня

— Для кожного споживача є можливість зменшити абонплату — звернення в облгаз для заміни лічильника. Якщо протягом трьох місяців облгаз не погоджується замінити лічильник на менший за потужністю, то плата за розподіл та транспортування газу з 90 гривень має зменшитися до 28 гривень автоматично. Ми, як Нацкомісія, будемо ініціювати зменшення тарифу на тепло. Таким чином, сукупний рахунок споживача не збільшиться, — відповів голова Нацкомісії Дмитро Вовк журналістам ТСН.

Проте, незважаючи на заяви Уряду та Нацкомісії, рішення про відокремлення плати за доставку газу з загального тарифу вже набуло чинності — воно опубліковано в Урядовому кур’єрі. Це є офіційна газета Кабміну.

Раніше журналісти «20хвилин» розрахували, що щомісячна абонплата збільшить платіжки за газ в споживачів без лічильника в 3,5 рази. А тим, хто має лічильник G4, додатково доведеться платити 120 гривень щомісяця. Субсидія на абонплату не розповсюджується.

Залишайте питання в коментарях. «Вінницягаз» у вівторок, 4 квітня, проведе прес-конференцію, де будуть роз’яснювати про абонплату

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Банду Геть!

  • Банду Геть!

  • Банду Геть!

  • Банду Геть!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up