700 гривень щомісяця платитимуть не всі ФОПи – бізнес-омбудсмен

700 гривень щомісяця платитимуть не всі ФОПи – бізнес-омбудсмен
  • З 1 січня підприємці мають сплачувати 704 гривні щомісяця
  • Через ці зміни багато вінничан ліквідували статус підприємця до Нового року
  • Але не всім доведеться сплачувати соцвнесок: деякі категорії громадян звільняються від податку

Бізнес-омбудсмен у Вінницькій області Ігор Швець роз’яснив деякі питання, щодо змін до Податкового кодексу, які викликали обурення серед вінничан за кілька днів до Нового року.

Омбудсмен пояснив скільки та у який термін доведеться платити тим, то не встиг «закрити» ФОП (фізичну особу-підприємця — авт). І також розказав, хто може не сплачувати єдиний соцвнесок:

Скільки треба платити з 1 січня 2017 року?

Відео дня

Для підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування (крім фізичних осіб – підприємців віднесених до I групи платників єдиного податку та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність) сума єдиного соцвнеску (далі ЄСВ — авт.) не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць. Отже, мінімальна сума ЄСВ для таких осіб за 2017 рік:

  • з 1 січня – 704 грн (3200 х 22%).

Для ФОП, віднесених до I групи платників єдиного податку та ті, що скористалися зазначеною нормою, мінімальна сума ЄСВ у 2017 році:

  • з 1 січня 2017 року – 352 грн (3200 х 0,5 х 22%).

Перша група — фізичні особи-підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або проводять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню. Обсяг доходу протягом календарного року не перевищує 300 тисяч гривень. Податковий кодекс України: 

 

Терміни сплати соцвнеску

Терміни для фізосіб – підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, у 2017 році:

  • підприємцям-«єдинникам» — до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок;

  • підприємцям-«загальносистемникам» — до 10 лютого наступного року;

  • особам, які провадять незалежну професійну діяльність — до 1 травня наступного року.

Звільнення від сплати єдиного внеску

З 1 січня 2017 року фізособи — підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та ФОП та які перебувають на загальній системі оподаткування, звільняються від сплати за себе ЄСВ, якщо вони є:

  • пенсіонерами за віком

  • інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Elvira Mryasova

    але платити доведется усім щомісячно, навіть якщо не має прибутку в місяці. Послуги для населення - це факично послуги з ремонту, ритуальні послуги, домашня прислуга.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up