Скільки коштує літня фотосесія? Вісім вінницьких фотографів про ціни та локації

Скільки коштує літня фотосесія? Вісім вінницьких фотографів про ціни та локації
  • Літо… Спекотна пора безтурботності. Зрозуміло одне – високі температури на нас чекатимуть не лише за вікном, а й на світлинах. Куди йти за гарними фото? Що варто взяти до уваги аби уникнути штампів?
  • Ми написали 32 вінницьким фотографам, щоб дізналися про ціни, локації та їх взаємодію з клієнтами. А головне – які поради можуть дати, щоб і процес і результат зйомки задовольнив на всі 100%. Відгукнулись лише вісім фотографів. Решта або відмовились або просто проігнорували.
  • Пропонуємо також добірку робіт, які вінницькі фотографи вже встигли втілити в реальність.

Ольга Сурменко

На що фотографує: Canon 6D, об’єктиви Canon 50.1.4, 135.2.0 та Гелиос 44. 

Ціна й кількість: різні пакети від 800 грн/год. Кількість – від  100 фото у обробці + 10 повна ретуш фотошопом, залежить від пакету.

Локації: «літня зйомка  – це природа. Є безліч локацій, де можна отримати неймовірні фото при якісній підготовці до фотосесії. Спілкуйтесь і радьтесь зі своїми фотографами для отримання найкращого результату».

Відео дня

Особливості літньої фотосесії: «літня зйомка має свою специфіку. Сонце у цю пору палюче та залишає негарні жорсткі тіні. Тому найкращий час для фотосесії – світанок (до 10:00) або захід сонця (після 19:00)». 

Поради для клієнтів: «головне дослухатись до слів фотографа. Не йти фотографуватись у спеку, брати з собою водичку та гарний настрій. Діти мають перед зйомкою поспати і поїсти. Батьки теж. Якщо зйомка вечірня, бажано мати засіб від комарів».

Робота з клієнтами: «до мене найчастіше приходять «мої» люди, які готові слухати і дослухатися, які радяться, що краще одягти, куди і в який час піти для фотосесії. Я цьому надзвичайно рада. Кожен клієнт – індивідуальність, він бачить себе і сприймає по-різному. Я завжди дослухаюсь до побажань клієнтів та разом ми знаходимо найкращі рішення для фотосесій». 

Контакти: +380985900176
https://www.instagram.com/surmenko_olga_photographer

 

Олексій Агеєв

На що фотографує:  Sony

Ціна й кількість фото: 1000 грн,  15 оброблених і відретушованих фото.

Локації: «залежить від побажань клієнта і майбутнього образу. Атмосферне фото  можна зробити й на смітнику».

Поради для клієнтів: «Суперового результату можна досягти завдяки спільній праці як фотографа, так і моделі. Фотосесія не має починатись зі слів «я не модель, і не знаю як позувати, зробіть щось красиве». Щоб зйомка була легкою і з приємним результатом, потрібно все узгоджувати до початку: образ, місце, позування».

Робота з клієнтами: «найчастіше буває, що клієнт не є професійною моделлю, але хоче красиві фотографії. Саме тут потрібно працювати не тільки як фотограф, але і як психолог. Потрібно зрозуміти модель, побачити і показати, якою красивою вона є насправді. Адже некрасивих людей не буває, кожен особливий. 
Бувають клієнти, які одразу «бачать» результат, тоді фотографу залишається зрозуміти і просто зробити цей кадр. А буває й таке, що модель є тією частинкою, якої не вистачало митцю, кого він і хотів бачити на своїх фото. Саме тоді більша частина роботи падає на його плечі. Але скажу точно, що фотозйомка  є роботою спільною, що і дає чудовий результат». 

Контакти: +390977677178
https://www.instagram.com/alexageevph

 

Євгеній Фоміца

На що фотографує: Canon 70D, 50mm 1.8

Ціна й кількість: 450 грн/год, 15 оброблених, решта – в оригіналі.

Локації: колишній хімічний завод, покинутий житловий комплекс і будь-який інший Вінницький андеґраунд, а також студії. 

Особливості літньої фотосесії: «я намагаюся не розділяти зйомки за сезонами і взагалі вважаю, що не варто на цьому зациклюватись. Головна складність як раз у цьому і полягає. Найчастіше люди поділяють фотосесії на сезонні і, намагаючись підкреслити яскравість пори, впадають в сірість типовості і тривіальності».

Поради для клієнтів: «головна моя порада – це бути собою, не вішати на себе шаблони і тренди, не одягатись так, як говорить мода чи ринкові тенденції торговців aliexpress. У всьому і завжди бути собою, намагатися знаходити внутрішній ресурс на самопізнання і розкриття індивідуальності. Складність полягає в тому, що люди роблять абсолютно навпаки, через це фотографія знецінюється, селфі отримують більше уваги, а концепція і техніка відображення становляться непотрібними». 

Робота з клієнтами: «я ніколи не коректую людей в перші хвилини зйомки, даю їм подивитися на себе кадр за кадром і зрозуміти, як вони виглядають. Далі вже вношу корективи в їх ідеї, а після, якщо бачу перспективність зйомки, забуваю про час і пропоную свої задумки. Мені важливо розкрити потенціал людини. Не всі його можуть в собі віднайти, і це є проблемою». 
Ставлення до штампів у фотографії: «як часто ви чуєте хвалебні відгуки друзів про розмитий фон фотографії на телефон? А про програми базової корекції кольору та різні фільтри? Думаю, в рази частіше ніж про те, яких фотографів  та стилі вони полюбляють. Уся творчість, тремтливість добре спланованої концептуальної зйомки відійшли на другий план. Я намагаюсь викорінити шаблонність, хочеться, щоб мої роботи вибивалися зі звичного мережевого побуту. Я прагну показати, що штампам у вигляді ретро фільтрів, оброблених усіма можливими програмами обличь і фігур немає місця в адекватному розумінні фотографії як такої». 

Контакти: https://www.instagram.com/fomitsa.ph

 

Віктор Київський

На що фотографує: Canon 5D Mark III.

Ціна й кількість: 1400 грн – фотографії в оригіналі і 10 в обробці.

Локації: «ліс, поле, місто, водойма, покинуті будівлі, басейни. Знімаю як у місті, так і за ним».
Поради для клієнтів: Віктор стверджує, що перед фотосесією бажано зробити зачіску та макіяж. Якщо є можливість – професійні, «тому що від цього дуже залежить результат зйомки та настрій самої моделі». 

Ставлення до штампів у фотографії: «штампи будуть завжди, коли йдеться про комерційні зйомки. Повсякчас є люди, які чекають від тебе ідей, проте є й ті, хто знає що хоче знімати. Нехай і банальщину. Те, що для мене заїжджена локація, − для когось однозначно буде в новину».

Контакти: t.me/raftkorn
https://www.instagram.com/raftkorn_photo 

 

Андрій Кожушний

На що фотографує:  Canon 5D Mark III

Ціна й кількість: ціна коливається від 500грн/год в залежності від об’єму роботи. «Фото можу віддавати в електронному вигляді, роздрукованому, в фотоальбомі чи у вигляді картини». На кількість ліміти не ставить.

Локації: «літні фотосесії зазвичай проходять на природі. Але я полюбляю шукати цікаві місця нашої країни і саме там фотографувати, щоб не робити масовий продукт. Хочеться щось індивідуальне». 

Особливості літньої фотосесії: «літо – прекрасна пора для фотозйомки. Теми можуть бути настільки різноплановими, що деколи складно обрати щось одне. Що задає тон і настрій фотосесії? Звичайно колір! Тому потрібно обрати правильні відтінки. Як і будь-яка інша, літня фотосесія дозволяє поєднання не більше двох кольорів. Один із найулюбленіших у жіночої половини є рожевий. Він має властивість омолоджувати, тому просто незамінний в гардеробі дорослих фото моделей». Для героїв дитячої фотосесії, стверджує Андрій, найбільш доречним є колір дитинства – жовтий.

Поради для клієнтів: «якщо плануєте літню фотосесію в яскравих декораціях, де вдосталь гарних польових квітів, можете обрати одяг білого кольору або  спокійних світлих відтінків. Найкраще, якщо ваш наряд при цьому буде вільного крою. Голову прикрасьте віночком, а волосся краще розпустити або заплести нетугу косу».  

Робота з клієнтами: «найчастіше я допомагаю з підбором наряду для фотосесії в залежності від локації та людини».

Контакти: 0930632461
https://www.instagram.com/andriy_kozhushniy_photo

 

Євгеній Симоненко

На що фотографує: Canon 1D X

Ціна й кількість: від 800 грн/год, дивлячись, який пакет послуг ви виберете.

Локації: «на різних – коли на природі, коли у місті. Залежить від людини, що їй більше личитиме».
Особливості літньої фотосесії: «для мене це така ж фотосесія, як і осіння, просто з іншими погодними умовами і світлом. Знімати краще до восьмої ранку та після сьомої вечора – тоді воно ідеальне. На фото важлива людина, а не пора року».

Робота з клієнтами: Євгеній стверджує, що ідеї для зйомки можуть пропонувати і самі клієнти, проте частіше, все ж таки, довіряють його задумкам. 

Контакти: +380638334375,
https://www.instagram.com/simonenko_photography

 

Юліана Гуртовенко

На що фотографує: дзеркала Canon D700

Ціна й кількість: 600 грн/год, в залежності від того, де проходить зйомка. Студійних фотографій зі спалахом виходить менше – близько 100-200, якщо ж прогулянка і без спалаху – до 500 фото, дивлячись, чи буде модель змінювати наряд. Все обговорюється завчасно. «Ціни у мене не завишенні, так як я хочу зробити зйомки доступними для усіх бажаючих мати якісні, професійні фото».

Локації: «студія, природа, в нашому місті багато локацій: гарні фасади, місця для прогулянок, фонтани. В невимушеній атмосфері виходять чудесні яскраві фото».

Поради для клієнтів: «моделлю може бути кожен. Навіть той, хто невпевнений у собі і взагалі не любить фотосети, звертається до мене повторно, що дуже тішить. І їм подобається результат». 

Робота з клієнтами: «інколи натхнення приходить раптово, з’являються і ідеї на фотопроект, і такі ж неочікувані бажаючі взяти участь. Буває, що модель хоче щось своє, але в основному клієнти дослухаються до моєї думки. Під час зйомки ми і поспілкуватися встигаємо, і посміятися, і зробити фото. Я намагаюсь розслабити людей і подивитися простіше на життя через фото, спіймати не спеціальні пози, а живі моменти».

Контакти: +380674332627, +380933141842
https://www.instagram.com/julianna_gurtovenko 
https://www.facebook.com/groups/130846250775927/
 

 

Інесса Врубель

На що фотографує: професійна техніка Canon.

Ціна й кількість: «вартість зйомки залежить виключно від кількості годин і оброблених фото».
Локації: «зазвичай обираю місця, що підходять певному образу і стилістиці зйомки. Стараюсь знайти  максимально озеленені локації з можливістю працювати в тіні для комфорту і м’якого освітлення».

Робота з клієнтами: «я завжди заздалегідь обумовлюю всі деталі  і даю підказки, так як зацікавлена в відмінному результаті не менше від моделі.  Першочергово я стараюсь дослухатись до побажань клієнтів, але зазвичай усі ставляться з довірою до мого смаку та ідей. І в результаті залишаються задоволеними».

Контакти: https://www.instagram.com/inessavrubel 

 

Матеріал підготувала Олександра Савенець

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Yerokhin Pavlo

    Гарна стаття!
    Корисно і цікаво.
    Було б в майбутньому цікаво побачити і інші підбірки різного роду ( наприклад, цікаві місця куди можна поїхати на 1-2 дні, топ моделей велосипедів ціна/якість/де придбати, топ самокатів і т.д.)
  • Жора

    Зачем работать как раб в Европе или в Виннице.
    Бери зеркалку фотокамеру и руби капусту!
    Скидывай цену барыгам!
    Тем более они все халтурщики и горе мастера!
  • Vladimir

    Хто всі ці люди? де метр? ДЕ живий класик фотожурналістики? Де його величність с кофе-брейком? Де  культурне надбання нашого славетного європейського міста та автор безкомпромісних маніфестів? Де пан Зорій Файн? Це вже повторне ігнорування великого майстра фотографічної справи. В повітрі відчувається подих судового позову.

    Жора reply Vladimir

    Зорян уже стал крутым и через свой сайт обучает буратин фото делу. Там мега заработок, наркобмзнес  отдыхает
    Это примерно как наш известный горе архитектор Паляница тоже открыл школу и учит как быть архитектором.
    Кстати один чел не буду ему делать рекламу , ну его фото висит на сайте 20 мин всегда, типа он в команде зе. Так прочитайте его что там пишут, он тоже выбрал архитектуру , ну не себе , там написано кому.
  • Жора

    Фото барыги уже миллионеры.Больше них зарабатывают только нарко бизнес, торговл я людьми  , и производство левых сигарет с водкой

    боба reply Жора

    не слушайте вы этого шарамыгу)_

    Вася reply Жора

    Вогни теж підсажують на фото?
    Чи щось крадуть?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up