Зимові канікули у вінницьких школярів розпочнуться 23 грудня

Зимові канікули у вінницьких школярів розпочнуться 23 грудня
  • У багатьох батьків та дітей виникають питання — коли починаються зимові канікули цього року та скільки вони триватимуть?
  • Саме канікули завжди дарували новорічний настрій, солодощі та можливість поліпити фігури зі снігу.


 

Попри воєнний стан, в Україні розпочався навчальний рік. І, хоча здебільшого школярі навчаються у змішаному форматі, обов’язковим компонентом навчального процесу є осінні, зимові, весняні та літні канікули. 

У Міністерстві освіти і науки України повідомили, що дати канікул можуть зміщуватися, але важливо, щоб їхня тривалість не перевищувала 30 днів. Влітку діти мають відпочивати не менш як два місяці. Остаточне рішення про відпочинок учнів ухвалює керівництво кожної школи окремо.

 В Україні вперше за новим календарем Миколая відзначають 6 грудня, відповідно і цикл різдвяно-новорічних свят теж розпочинається раніше — з 25 грудня, на Різдво. Взимку, традиційно, учні загальноосвітніх закладів матимуть 16 днів на відпочинок, — повідомили у департаменті освіти Вінницької міської ради.

Відео дня

Тому зимові канікули в комунальних закладах загальної освіти Вінницької громади розпочинаються 23 грудня і триватимуть до 8 січня 2024 року.

Орієнтовний графік шкільних канікул у 2023-2024 навчальному році:

  • весняні канікули — 25 березня до 31 березня 2024 року,
  • літні канікули — з 27 травня до 31 серпня 2024 року.

У школах України можуть запровадити довготривалі канікули. Усе залежатиме від енергетичної ситуації у Україні, зокрема, через можливі блекаути, заявляли у МОН. Однак рішення щодо оголошення таких канікул ухвалюватиме кожен регіон чи й школа самостійно.

 

Читайте також:

Роман Олексів, який дивом вижив під час ракетного обстрілу Вінниці, зустрівся з Папою Франциском

«Допоможіть врятувати лебедів!». Чому замість порятунку фахівці радять дати птахам спокій


     

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up