Щороку на Вінниччині близько 300 дітей отримують статус дитини-сироти

Щороку на Вінниччині близько 300 дітей отримують статус дитини-сироти
  • У офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг начальника Служби у справах дітей ОВА Тетяни Дорош.
  • Під час брифінгу йшлося про роль патронатних сімей, зокрема, у Вінницькій області.

Під час брифінгу пані Дорош зосередила увагу на важливій темі — ролі патронатних сімей у житті дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Щороку на Вінниччині близько 300-х дітей отримують статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. 75% з цих дітей стають соціальними сиротами, тобто втрачають сім'ї через нехтування або жорстоке поводження з боку рідних. У 2024 році вже зафіксовано 140 випадків, коли батьки ухиляються від своїх обов'язків.

Патронатна сім'я — шанс на щасливе дитинство.

Відео дня

Тетяна Дорош підкреслила, що патронатна сім'я — це не просто тимчасовий притулок для дитини, а й можливість подарувати їй шанс на щасливе життя. Патронатні вихователі дарують дітям турботу, любов і підтримку, допомагають їм подолати труднощі та повернутися до рідної сім'ї або знайти нову, постійну.

З 2021 року Постановою Кабінету Міністрів України передбачається оплату послуг патронату, яка прирівнюється до п'яти прожиткових мінімумів для працездатної особи. Також передбачена фінансова допомога для дітей, які перебувають під опікою.

Пані Дорош зазначила, що 11 квітня на Вінниччині стартує проект ЮНІСЕФ і Міжнародної Благодійної Організації «Партнерство «кожній дитині» — «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Одинадцять громад Вінницької області отримають багатосторонню підтримку в цій сфері.

 

Читайте також:

Ще одна вінницька сім'я взяла на виховання однорічного хлопчика

Покинули все і втекли від війни заради дітей. Зворушлива історія незламної патронатної сім’ї Козлових

Вінницькі родини, які всиновлять дитину, можуть отримати допомогу від держави

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up