На батьківських зборах на станції юннатів фасували фіточаї і вітамінні мікси для ЗСУ

На батьківських зборах на станції юннатів фасували фіточаї і вітамінні мікси для ЗСУ
  • На обласній станції юннатів пройшли незвичні батьківські збори.
  • Родинне зібрання отримало назву «Виховуємо патріотів».
  • Після нетривалого вступу батькам запропонували взяти участь у майстернях для допомоги ЗСУ.

Захід відкрила директор обласної станції юннатів Ольга Драгомирецька. Вона наголосила на тому, що в її навчальному закладі вихідними діють родинні гуртки. Там діти разом із батьками навчаються у досвідчених майстрів малювати, вишивати тощо. Заступник директор станції юннатів Світлана Павлюк розповіла, що патріотичне вихованця завжди було одним із пріоритетів у навчанні. Ще із 2016 року у навчальному закладі діє проект «Патріотизм у юннатівському колі», а три роки тому тут навіть проходив Всеукраїнський збір тренерів із патріотичного виховання.

Представниця волонтерського центру «З Україною в серці» і громадської організації «Подільська ластівка» Оксана Іванькова розповіла, що на станції юннатів почали допомагати фронту із перших днів війни. Педагоги-волонтери вже 12 разів їздили на Донеччину, із них 6 – у прифронтові зони. Побували й в інших «гарячих» точках, особливо на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Відео дня

Серед іншого, передають бійцям тепловізори, генератори, рації та інше необхідне обладнання. Юні натуралісти виготовляють на заняттях бліндажні свічки, маскувальні сітки, фіточаї. Діти регулярно збирають і здають макулатуру, а виручені кошти використовують для потреб ЗСУ. Також  юннатівським волонтерам із Вінниці «плече підставляють» активісти Липовецької і Тиврівської територіальних громад.

Після розповіді про роботу центру «З Україною в серці» батьки перейшли до волонтерської роботи. На локації «Переможний напій українських соловейків» вони фасували чаї і лікарські трави. У майстерні  «Світло переможе темряву» створювали окопні свічки. На локації  «Вітамінний мікс» нарізали і фасували по банкам різні овочі і фрукти, перемішуючи їх з медом. Також в’язали маскувальні сітки. Водночас працювали творчі майстерні, де школярі створювали патріотичні малюнки для бійців,    і дитяча кінозала.

— Все підготовлене на майстер-класах оперативно передамо на фронт. Мед є хорошим консервантом. За його допомогою нарізані овочі і фрукти зберігаються у банках кілька днів. За цей час їх доставлять до бійців, —  пояснила культорганізатор обласної станції юннатів Валентина Мельник.

Читайте також:

Вінницький спортсмен і палкий вболівальник «Ниви» Євген Луценко загинув в бою під Вугледаром

За волю своє життя поклав досвідчений воїн зі Жмеринщини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up