Марафон до Вежі пробігли діти-аутисти разом з поліцією (ФОТО)

Марафон до Вежі пробігли діти-аутисти разом з поліцією (ФОТО)

Сьогодні, 2 квітня, в Міжнародний день поширення інформації про аутизм, провели акцію. Батьки разом з дітьми-аутистами пробіжали від кінотеатру Коцюбинського до Водонапірної башти. Усе це, щоб підтримати родини, які виховують таких діток.

Близько 11 години почали збиратися люди, що хотіли прийняти участь в забігу. Підтримали акцію і вінницькі патрульні, що не тільки слідкували за порядком, але й самі побігли в марафоні.

Один з організаторів акції Леонід Зінківський каже, що тільки у їх організації — благодійний фонд «Розвиток» -  понад 70 родин, де є діти-аутисти.

Previous Next

Відео дня

— Потрібно розповсюджувати інформацію щодо проблем дітей з аутизмом. Інтеграція у суспільство їм дається важко. Так, вважаю, що це хвороба. І на жаль, ліків від аутизму ще не вигадали. Хоча існує декілька дієвих методик, що допомогають дітям. Наприклад, серед них заняття спортом. Завдяки цьому, діти вчаться бути самостійними, перемагати та не засмучуватися через поразки, — казав Леонід Зінківський.

Акцію підтримали й вінницькі патрульні. Лейтенант поліції Альона Вотякова розповіла, що схожий марафон проведуть сьогодні ще в кількох містах

— Важливо підтримувати діток та ці родини, вони не повинні залишатися з цією проблемою наодинці. Цю акцію ми підтримуємо не вперше. І якщо брати досвід інших країн, то допомагають «дітям дощу» саме поліцейські. Сьогодні схожа акція пройде в багатьох українських містах, серед яких Львів, Одеса, Харків, Київ, — казала патрульна.

О 12-ї годині діти, їх батьки та всі небайдужі люди, що прийшли підтримати цю акцію, пробігли до Вежі.

Довідка. Аути́зм (з грецької — «занурення в себе») — це розлад розвитку нервової системи, що характеризується порушенням взаємодії з іншими членами суспільства, спілкування з іншими людьми, повторюваною поведінкою. У людей з аутизмом існують складнощі у взаємодії із зовнішнім світом.

Людина із аутизмом типово уникає спілкування: усяке порушення повсякденного розпорядку й стереотипів виявляється їй трагедією. Проте інтелект аутиста понижений далеко не завжди, часто виявляються так звані «острівці знання» — області, в яких здібності хворого досягають нормального або навіть геніального рівня. (За матеріалами Вікіпедії)

Читайте також:

Біля Вежі танцювали для підтримки дітей з аутизмом (ФОТО,ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oleksandr Stoliarov

    Знову *обаний піар. Може ці деб,ли, на кожного з яких навчаючи витратили 120к грн. і які отримують 10к зп, займатимуться своєю справою, а піклуванням про таких особливих дітей займатимуться фахівці?

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up