Звільнити чи нагородити? Експерт про відео, де «коп» вибив телефон з рук чоловіка (Опитування)

Звільнити чи нагородити? Експерт про відео, де «коп» вибив телефон з рук чоловіка (Опитування)
  • Євгеній Орел викликав «копів», щоб ті виписали оштрафували водія «Porsche Cayenne», який поставив авто на тротуарі;
  • Замість цього патрульні розбили чоловіку телефон, «закували» у кайданки та склали три постанови;
  • Ми запитали у експерта, що порушив поліцейський та що з ним тепер робити.

У понеділок, 15 січня, вінничанин Євгеній Орел побачив, що білий «Porsche Cayenne» стоїть припаркований на тротуарі на проспекті Коцюбинського, через дорогу від «Петроцентру».

Викликав патрульних, щоб ті з’ясували, чи є таке паркування порушенням правил дорожнього руху.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Porsche Cayenne у Вінниці на Automoto.ua.

Історію про все, що відбувалося, чоловік розмістив на своїй сторінці у Facebook. Коротко: поліцейські, які прибули на виклик, почали казати, що Євгеній п'яний, кепкували з його прізвища, а врешті-решт, патрульний Назарій Чорний вибив мобільний телефон з рук чоловіка. Після цього вінничанина «закували» у кайданки та доставили у відділення поліції.

Відео дня

Ось відео інциденту:

Євгеній опублікував відео інциденту. У ролику видно, як чоловік вимагає у поліцейських їхні посвідчення, але вони документи не показують. «Копи» ж почали казати, що чоловік п’яний. Врешті мобільний телефон, на який вінничанин вів зйомку, полетів геть після того, як патрульний Чорний вибив його з рук. Це сталося після того, як Назарій Чорний поглузував з прізвища Євгена (таймкод у ролику 13:13), а той, у свою чергу, висловився матом у сторону патрульного.

На чоловіка склали постанови за: дрібне хуліганство (стаття 173 КУпАП), появу у п’яному вигляді у громадському місці (стаття 178), злісна непокора поліцейському (стаття 185). У прес-службі патрульної поліції Вінниці сказали, що буде проведене службове розслідування, яке визначить, чи правомірно поводили себе поліцейські. А невдовзі буде судовий розгляд, на якому Євгеній буде оскаржувати складені на себе матеріали.

Заплатять за розбитий телефон

Сьогодні, 17 січня, Євгеній розповів, що одну постанову (появу у п’яному вигляді у громадському місці) вже скасували. Це сталося вчора, під час зустрічі з начальником управління Редваном Усеіновим.

— Він вибачався за дії своїх підлеглих, — каже Євгеній. — Також ініційована службова перевірка стосовно патрульних. Ці поліцейські добровільно погодились відшкодувати збитки за розбитий телефон. Але, на мою думку, патрульний Чорний у поліції працювати не повинен.

«Поліцейський має бути звільнений»

Ми попросили очільника громадської організації «Комітет безпеки руху» Володимира Черкаса прокоментувати дії патрульних, а також Євгена, на відповідність букві закону.

— Як я зрозумів з відео, троє поліцейських прибули на виклик від людини, яка подумала, що автомобіль припаркований з порушенням правил дорожнього руху. Патрульні йому чітко та зрозуміло не пояснили, чому вони не будуть штрафувати водія тієї машини. З ролику бачимо, що автомобіль знаходився на тротуарі, але для пішоходів залишалося достатньо місця, щоб безперешкодно проходити. ПДР нам кажуть, якщо є два метри відстані для руху пішоходів, то порушенням це не вважається.

— У рамках відпрацювання виклику патрульні мали це спокійно пояснити чоловіку. На його вимогу вони обов’язково мали показати свої службові посвідчення. Поліцейські проходять тактику, тренінги, психологів, тому мали нормально реагувати навіть на його у деяких моментах зухвалу поведінку.

— Чому у них виник конфлікт мені не зрозуміло. Можна було спокійно розмовляти і не доводити до такого. Мені здається, що поліцейські могли бути знайомі з цим чоловіком. Вони чомусь дуже принципово до нього ставилися. Я не розумію чому потрібно було з нього вимагати паспорт. Взагалі, дуже часто поліцейські починають трактувати закон по-своєму. Їм хтось нав’язав цю нісенітницю, що людина має довести, що вона є громадянином України, а це є неправильно.

— Відмовляючись показати посвідчення, він, фактично, перестає бути поліцейським. Просто людина у якійсь незрозумілій формі.

— Я не зрозумів останньої фрази, яку сказав патрульний, вже збираючись іти кудись. Це було схоже на образу. Після цього Євгеній висловився нецензурно у його бік. Це теж неправильно. Потрібно було викликати на місце моніторинг та писати скаргу. Тим паче, що є відеодоказ.

— Дуже дивно, коли патрульний заявив, що бачить ознаки нетверезого стану, після цього нічого не почав з цим робити. Якщо поліцейський запідозрив, що чоловік нетверезий, то вони мали доставити у наркодиспансер, зафіксувати його стан і тоді писали відповідні матеріали.

— Ми не бачимо ситуації повністю. Картинка закінчується після того, як телефон вибили з рук. Якщо поставити себе на місце патрульного, думаю, будь-якій людині неприємно, коли на нього направляють телефон і кажуть: «Ти мені служиш». Ми всі розуміємо, це людський фактор. Патрульних не вистачає, професія складна. Але усе це жодним чином не виправдовує дії Чорного. Так, думаю, що через цей інцидент його мають звільнити з роботи.

Опитування

Що робити з патрульним Назарієм Чорним?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (104)
  • Сергеев Сергей

    оператор просто нытик от бога, сложно наверное обойти "каен" припаркованный между деревьями в стороне, была бы "копейка" внимания бы не обратил

    truemalay turemalay reply Сергеев Сергей

    Сергеев Сергей терпила от бога, будешь обходть каены, не забудь поклониться. Было бы Феррари еще бы и выхлопную трубу соснул у водилы.

    Anonymous reply Сергеев Сергей

    когда у нас Каены-Шмайены-Майбахи-Шмайбахи начнут закон уважать и выполнять тогда и "запоры" с "копейками" будут бояЦа закон нарушить
  • Джаська Владимир

    черный не прав, 172, суд орлу скасував, осталась 185, отправили коПчукаНАМ на до  процювання!
  • raga

    Народ, а что по суду? Сегодня должно было быть. Почему наш Орел всё с фейсбука поудалял? Никто не знает?
  • Людмила

    Всі дуже розумні сидіти і лише коментувати,подивитися б на вас в цій ситуації,а принижувати людей і переходити на принижування їх родини це низько!Ну коментатори тут всі в нас правильні, і сидячи на дивані хочуть змін,і коли щось не так налітають як коршуни,лиш би познущатися і добивати,ідіть і самі щось робіть для змін на краще,зміни треба починати з себе!

    truemalay turemalay reply Людмила

    Людочка, а с чего Вы взяли что мы тут не бывалив похожих ситуациях?  Низько це бути такими уєбанами как эти полицейские, и такой ТП как Вы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up