Змінились алгоритми обробки вулиць під час снігопадів та ожеледиці

Змінились алгоритми обробки вулиць під час снігопадів та ожеледиці
  • Війна внесла свої корективи в усе. Так змінився й алгоритм обробки вулиць під час снігопадів та ожеледиці. Розповідаємо, як нині діють комунальники.

Вінницю очищають від снігу та крижаної кірки

З 14.00 10 січня комунальники почали прибирати місто від снігу та обробляти протиожеледними засобами дороги та зупинки громадського транспорту. До цих робіт задіяли 44 одиниці снігоприбиральної техніки.

«Комунальні працівники викладаються на всі 100% навіть за таких складних умов, як зараз. До прикладу, цієї ночі по місту ми внесли 539 тонн протиожеледних матеріалів, — розповідає директор департаменту Юрій Семенюк. — До третьої ночі йшов крижаний дощ і деякі автівки зробили по 11 виїздів. Як результат: на ранок ми доклали максимум зусиль, щоб не було обледеніння і люди могли без перешкод пересуватися містом, транспортна компанія випустила свій рухомий склад».

Також комунальники працюють і на дворових територіях: розчищають тротуари, проходи, під'їзні шляхи. Задіяні до прибирання понад 300 двірників.

Відео дня

Паркуйтеся відповідально

Начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою Вячеслав Хілінський звернувся до водіїв.

— Закликаю водіїв не паркувати авто на узбіччях, щоб не перешкоджати роботі комунальників, — каже Хілінський.

Зміни в алгоритмі обробки

Цієї зими по-новому обробляють вулиці під час снігопадів та ожеледиці, інформує міськрада. Все через те, що підприємство «Артемсіль» припинило свою діяльність, і тепер технічну сіль в Соледарі, де зараз тривають важкі бої з окупаційними військами, видобувати неможливо. Тож всі міста країни перелаштували ланцюги постачання та змінили підходи до прибирання своїх вулиць.

«Запаси солі ми використовуємо більш ощадливо, робимо піщано-соляну суміш», — підкреслює директор департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк.

Семенюк підкреслює, що мінімізація солі при обробці вулиць та доріг значно екологічніша та дешевша.

Поточної доби в області втримається ожеледиця. Оголосили перший рівень небезпечності погодних умов.

На дороги вийшла спецтехніка, але не всі шляхи чистять та посипають. Чому так та як безпечно їздити у таку погоду? Деталі у матеріалі: На дорогах сильна ожеледиця: прогноз та корисна інформація для водіїв

 

Читайте також:

На перетині Юності-Келецька автівка збила хлопця на самокаті

Потерпілих могло бути більше. На Келецькій не розминулися дві машини (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталія Навроцька

    А забули, як 2 роки тому закупили сіль за завищеними цінами? Гроші по карманах порозпихували, то нехай їх повернуть і закуповують сіль. 💸
  • Светлана Вишневская

    Було б добре щоб цю жижу збирали з вулиць

keyboard_arrow_up