За минулу добу троє водіїв з ознаками сп’яніння намагались відкупитись від поліцейських

За минулу добу троє водіїв з ознаками сп’яніння намагались відкупитись від поліцейських
  • У трьох районах — Вінницькому, Жмеринському та Хмільницькому водії пропонували гроші працівникам поліції, щоб ті не складали адміністративні протоколи. 

Про спроби дати хабарів співробітникам розповіли в поліції Вінничини. Таких випадків було три за одну добу. У Вінницькому, Жмеринському та Хмільницькому районах. Суми пропонували різні: у двох випадках 200 доларів, в одному — 30 тисяч гривень.

Вчора, 26 липня, близько першої ночі в селі Юхимівка Мурафської територіальної громади за порушення комендантської години та ПДР інспектори Відділення поліції №2 Жмеринського районного відділу поліції зупинили автомобіль Dacia Logan під керуванням 50-річного місцевого жителя. Під час спілкування із водієм правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. 

Освідування зафіксувало 1,73 проміле алкоголю в організмі чоловіка. Аби уникнути відповідальності, водій запропонував поліцейським хабар до 30000 гривень. Правоохоронці попереджали його про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати. Врешті на місце слідчо-оперативну групу. Транспортний засіб у порушника вилучили.

Відео дня

Того ж дня, біля 14.00 в селі Петриківці Уланівської територіальної громади працівники поліції Хмільницького районного відділу зупинили автомобіль ВАЗ за порушення ПДР. Під час спілкування поліцейські помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік відмовився.

За не складання адмінматеріалів 66-річний кермувальник, місцевий житель запропонував правоохоронцям 200 доларів США та поклав гроші на сидіння службового автомобіля. Слідчо-оперативна група поліції задокументувала факт кримінального правопорушення. Речові докази вилучили. 

Ще один такий самий злочин задокументували слідчі Відділення поліції №2 Вінницького районного управління поліції. Близько 20.10 у Гнівані інспектори групи реагування патрульної поліції зупинили автомобіль Audi під керуванням 44-річного місцевого жителя. Чоловік порушив ПДР. Крім того, у нього виявили ознаки наркотичного сп’яніння. Від освідування водій відмовився. 

За не притягнення до адміністративної відповідальності цей водій також запропонував поліцейським 200 доларів США. Не взяли, задокументували злочин і транспортний засіб вилучили.

За усіма фактами пропозицій неправомірної вигоди слідчі відкрили кримінальні провадження. Перша частина статті 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) обіцяє до чотирьох років позбавлення волі.

 

Читайте також:

Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» хірургу з Вінниччини. Хто ще вітав вінницьких медиків?

Дві доби поспіль в області вирує негода: в ДСНС розповіли про наслідки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергей Карпенко

    Що три авто для ЗСУ передадуть?
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up