З 1 серпня у Вінниці почне діяти новий тариф на проїзд у муніципальному транспорті

З 1 серпня у Вінниці почне діяти новий тариф на проїзд у муніципальному транспорті
  • З 1 серпня вартість поїздки в усіх видах муніципального транспорту становитиме 8 гривень.
  • Тариф залишається соціально орієнтованим, проте для самого підприємства він буде збитковим.
  • Тим часом вартість електронних проїзних документів залишається пільговою.

Вінницька транспортна компанія, нагадаємо, навесні цього року звернулась до міської влади щодо підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті. Генеральний директор підприємства Михайло Луценко зазначав, що діючий тариф збитковий. Його востаннє переглядали в 2018 році.

Економічно обґрунтовані тарифи, розраховані підприємством, мали б становити 15,19 грн в електротранспорті за одну поїздку та 18,06 грн — у міських автобусах.

Сьогодні, 15 липня, виконком міської ради переглянув тарифи на послуги з перевезення пасажирів та вартості електронних проїзних квитків у міському авто- та електротранспорті на території ВМТГ. 

Відео дня

Новий тариф, який пропонується, складатиме 8 грн на всі три види муніципального транспорту: трамвай, тролейбус та автобус. І він залишиться соціально орієнтованим. Як і вартість електронного проїзного квитка.

— Якщо говорити про розрахунки «ВТК», то хочу зауважити, що фахівці нашого департаменту їх ретельно перевірили. Вони об'єктивні. Причин тому є багато. Ми мали багато дискусій з підприємством на цю тему. Але необхідний розумний баланс: потрібно врахувати як інтереси вінничан, так і дати можливість транспортній компанії працювати та надавати послуги пасажирам. Тому вважаємо, що максимальна вартість проїзду — це не більше 8 грн. І тариф залишається соціально орієнтованим. Також зберігається можливість безкоштовної пересадки упродовж 30 хвилин, — каже директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов.

Вінничанам, які часто користуються муніципальним транспортом, вигідніше купувати електронні проїзні квитки, адже їх ціна залишається пільговою.

Безлімітний за кількістю поїздок місячний квиток коштуватиме 750 грн. Проїзний на 130 поїздок — 510 грн, а для студентів — вчетверо дешевше — 255 грн.

— При купівлі електронного проїзного квитка на 130 поїздок їх вартість буде меншою: для громадян – на 51%; для студентів – на 75%, для учнів – на 85%, — додають у міськраді.

 

Читайте також:

Нові ціни на проїзд у транспорті Вінниці. Опублікували проект рішення

Квитків по 15 та 18 грн не буде. Міськрада назвала оптимальний тариф

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (87)
  • ALINA PARADAYS BALFOUR

    Це просто жахливо люди добрі нащо збільшувати суму за проїзд якщо логічно подумати що кожна людина просто напросто хоче добратись до місця призначення , і люди просто заходять в тролейбус чи трамвай щоб бистріше добратись до пункту і платять за цю дорогу 4 грн і цього має хватити але ж нашій державі цього нехватає вони хочуть багацтва але життя одне і це все після смерті куди дівати а скажіть.
  • Леся Волошина

    Не втомлююсь вітати з кінцем епохи бідності!!!
  • Don Sergii

    Хероям Слава ✡️😱✡️

    Don Sergii reply Don Sergii

    Алла Коваль Таки Да✡️☢️✡️

    Алла Коваль reply Don Sergii

    Don Sergii нам пох)
  • AK

    Ой, а галочка у бюлетені виявилась платною... От халепа ме-ме-ме! І хто ж це накоїв??? Обама?

    Кокос reply AK

    Капіталізм і його посіпаки нацюки та ліберасти накоїли

keyboard_arrow_up