Як Укртрансбезпека на тисячі євро штрафує за надважкі вантажі (ВІДЕО)

Як Укртрансбезпека на тисячі євро штрафує за надважкі вантажі (ВІДЕО)
  • У вівторок, 28 лютого, до редакції 20minut.ua зателефонував чоловік, який розповів, що на під’їзді до Вінниці його фуру зупинили поліцейські та хочуть виписати величезний штраф
  • Він казав, що у правоохоронців зламані ваги, які показують перевищення допустимих норм вантажу
  • Журналіст разом з активістом «Дорожнього контролю» виїхав на місце, щоб розібратися

На відстані приблизно 12 кілометрів від Вінниці у напрямку Калинівки працівники Укртрансбезпеки влаштували пункт вагового контролю. Вони і зупинили червону вантажівку «Сканія». Водія попросили проїхати по розкладеним на землі вагах.

Прилад показав, що вага самої машини та її вантажу дорівнює майже 44 тони (43950 кг). Дозволена норма — до 40 тон (згідно правил дорожнього руху, пункт 22.5).

Відео дня

Працівники транспортної інспекції склали акт про порушення. Здавалося б, звичайна ситуація. Але водій «Сканії» категорично не погодився з результатами перевірки. Він викликав на місце інциденту своє керівництво. А той вже зателефонував журналістам. Чоловік представився Кирилом (прізвище називати не схотів). Ось що він розповів:

— Я вже багато років займаюся перевезеннями деревини. Цього разу везу вільху. Це одне з найлегших дерев, — каже він. — У транспортній накладній написано, що у мене тут 27 кубів дерева. Один куб вільхи важить максимум 640 кілограмів. Це 17 тон і 280 кілограмів. Додаємо ще вагу машини: плюс 15 тон. Це трохи більше 32 тон. Звідки ще 10 взялося? Я не знаю. Думаю, що у транспортників ваги поламані.

Підприємець Кирило

Працівник транспортної інспекції Юрій Ганзій показав журналісту сертифікат на ваги. Він виданий у 2007 році. Кожного року прилад має перевірятися. Останню таку перевірку ці ваги проходили 15 червня 2016 року. Виходить, що з документами на техніку все гаразд.

Сертифікат виданий у 2007 роціІ подовжений у 2016-му

Заради експерименту журналіст з активістом «Дорожнього контролю» попросили службовців зупинити будь-яку вантажівку та перевірити її вагу. Вони погодилися. Це була така ж «Сканія», як і попередня. Похибка між результатами вимірювання та документами водія була тільки у 500 кілограмів. Чоловік пояснив це тим, що додатково везе залізні ящики. Але загальна вага все одно не вийшла за рамки дозволених норм.

Подивитися як це відбувалося можете у відеоролику, який зняв наш журналіст.

Штраф за перевищення вагових норм вираховується за спеціальною формулою, у євроцентах, відповідно до постанови Кабміну «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування». За словами підприємця Кирила, штраф у його випадку може скласти майже три тисячі євро. Згідно транспортної накладної, вільхи він віз на 30 тисяч гривень.

Начальник Укртрансбезпеки у Вінницькій області Олексій Соколовський розповів, що підприємець може отримати штраф 950 євро.

— Ми запросимо цих людей до себе на розгляд справи, — каже начальник. — Вони матимуть можливість довести те, що нічого не порушували. Якщо не доведуть, то ми запропонуємо заплатити штраф. Якщо ж відмовляться, то матеріали передадуть до суду.

Соколовський говорить, що з початку 2017 року і станом на 27 лютого інспектори Укртрансбезпеки склали 33 акти про перевищення вагової норми перевізниками.

— Два роки тому ми виписали найбільший штраф на моїй пам’яті, — розповідає Олексій. — Вага вантажівки була 66 тон, а сума штрафу — 14 тисяч євро. Суди йшли півтора роки, але ми їх виграли.

Також на місце події підприємці викликали поліцію та написали заяву про неправомірні дії інспекторів Укртрансбезпеки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vladimir Molotov

    а эти хапуги, ой извините, укртрансбезпека не рассказала про свои тарифы на месте?
  • Ваня

    Друг работал на АТП, составлял маршруты, так он говорил что у них каждая фура ездит с перевесом, а водителям дают "карманные" на случаи таких вот, проверок... и это длится уже годами Видимо водитель решил не делиться...

    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/DTP/yak-ukrtransbezpeka-na-tisyachi-evro-shtrafue-za-nadvazhki-vantazhi-vi-10590024.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up