Як переоформити свій транспортний засіб? Зробили покрокову інструкцію

Як переоформити свій транспортний засіб? Зробили покрокову інструкцію
Сервісний центр МВС
  • Як зареєструвати, перереєструвати своє авто, куди, коли й до кого слід звернутися, та які документи необхідні для цього?
  • Склали покрокову інструкцію, як переоформити ваше авто, замінити номери та отримати інші послуги в Сервісних центрах МВС.

Для багатьох людей процес перереєстрації або реєстрації транспортного засобу є дуже незрозумілим. Тому, зробили покрокову інструкцію для того, щоб пояснити, як працює весь процес реєстрації, відповісти на питання, які документи потрібні, хто повинен бути присутнім і скільки часу це займе.

1. Перш за все слід зареєструватися для відвідування Сервісного центру МВС. Є два варіанти:

  • Через сайт, а саме через електронний запис, де ви можете обрати для себе зручний день та час.
  • В самому сервісному центрі через електронний термінал у порядку живої черги.

Відео дня

4. Коли вас було викликано, до реєстраційного столика підходять покупець та продавець, або людина, на яку транспортний засіб зараз оформлений, та людина, на яку він має оформитись.

Більше інформації про номерні знаки

На сьогодні, якщо перереєстровуєте ваші номерні знаки, то ви отримуєте комбінацію символів того регіону в сервісному центрі якого ви робили переоформлення. Наприклад, якщо ви маєте вінницькі номери й забажали перереєструвати їх у львівській області, то отримаєте комбінацію саме львівського регіону. 

Ще з одних ново змін є те, що ті номерні знаки, які ви купуєте, при продажі автомобіля, можете віддати на збереження. Ви може їх зберігати невизначений термін часу, до поки не придбаєте новий автомобіль. Крім того, ці платні номерні знаки ви можете передавати іншій особі. В такому випадку, покупець платите на касі ціну за цей номерний знак, та отримує його. 

Пілотний проєкт

Важливим також, є те, що зараз вінницька область бере участь у пілотному проєкті від Сервісних центрів МВС. Цей проєкт передбачає зміни у відеофіксації практичного іспиту, а саме в автівках категорії В. Згідно з цим проєктом, відеофіксація в салоні відбуватиметься так, щоб знімати і руки, і ноги кандидата у водії, а також руки і ноги екзаменатора, крім того, фіксуватиметься запис розмов у салоні. Так само були внесені зміни у класах для теоретичних іспитів, а саме фіксація на 4 відеокамери та мікрофон, що має гарантувати відсутність «сліпих зон».

Цей проєкт стосується лише здачі іспитів для отримання водійського посвідчення. Тому у вінницькій області його нині можна отримати лише у Сервісному центрі МВС, що знаходиться на вулиці Ботанічній 24. У всіх інших сервісних центрах, це зробити не можливо, але вони продовжують функціонувати для реєстрації та перереєстрації ваших автомобілів.

Тобто за для переоформлення або реєстрації вашого транспортного засобу, ви можете звернутися в інші сервісні центри міста та області, а саме: Брацлавська, 85, вулиця Привокзальна, 40, Хмільник та Південна вулиця, 67, Гайсин.

Також, 13 липня Верховна Рада прийняла законопроєкт №7354, який дозволяє вчити теористичну частину іспиту на отримання водійських прав самостійно. І відомо, що цей закон набуде чинності через три місяці після його оприлюднення.

Поради

Журналістка «20 хвилин» поспілкувалася з речником регіонального сервісного центру МВС у вінницькій області — Володимиром Мотичком, який дав декілька порад, які допоможуть зекономити та вберегти ваші гроші і час.

Перше це те, що найбільше людей в сервісний центр приходить саме у вівторок, оскільки це є перший робочий день в центрі, тому в результаті відбувається велике скупчення людей, через що виникають черги. В інші ж дні людей в рази менше і робота робиться скоріше. Тому, якщо у вас є можливість, то краще обирати якісь інші дні.

Досить важливим питанням є момент, з людьми, які продають свої послуги для переоформлення документів. 

— Я хочу звернутися до усіх наших людей. Якщо десь хтось вам пропонує послугу швидкої реєстрації, або перереєстрації, або здачі теоретичного чи практичного іспиту, знайте, що це шахраї. Не потрібно нікого шукати для цього, це цілком можливо зробити самостійно. Зазвичай це має у вас забрати від 10 хвилин до пів години. Тому не вірте таким людям, краще беріть таких осіб за руку та тягніть у поліцію, — говорить Володимир.

 

 

Читайте також:

ТОП помилок водіїв початківців та який відсоток людей складають іспити з першого разу

У «Музеї Вінниці» показали план Центрального парку. Яким він був у 1960-х?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up