Вінничан таки почули. Уже два тижні на Привокзальній працює світлофор

Вінничан таки почули. Уже два тижні на Привокзальній працює світлофор
  • У Вінниці на вулиці Привокзальній з 7-ої ранку до 19-ї години вечора світлофор працює у звичному режимі. З опівночі до 07.00 – у режимі «жовтого миготіння»

Як повідомляє Вінницька міська рада, основною мета світлофору — розвантаження ділянки дороги на вулиці Привокзальній, оскільки наявність ринків на цій вулиці зумовлюють великий потік пішоходів. Це своєю чергою навантажувало пішохідну зону та ускладнювало рух транспорту.

Покращення помітили як водії, так і пішоходи. Вони зазначають, що наразі зміни уже відчуваються, оскільки вдалось зменшити транспортне навантаження та підвищити безпеку пішоходам.

«Як водій скажу, що стало дуже зручно, тому що вже немає таких заторів, які були до цього», — каже пан Сергій.

Відео дня

«Я кожного дня проходжу цією дорогою і бачу, що ситуація змінилась на краще як для водіїв, так і для пішоходів», — каже вінничанка Аліна.

З 7-ої ранку до 19-ї години вечора світлофор працює у звичному режимі. З опівночі до 07.00 – у режимі «жовтого миготіння». А решту доби — «на вимогу» пішоходів (для переходу через вул. Привокзальну — необхідно буде натиснути на кнопку виклику «пішохідної фази»).

Вінничан закликають бути уважними та дотримуватись правил дорожнього руху.

До речі, вінничани давно скаржились на затори по Коцюбинського та Привокзальній в напрямку залізничного вокзалу. Водії скаржаться на пішоходів, а пішоходи на водіїв. Раніше мешканці просили там встановити підземний перехід. Влада навіть дала  відповідь. 

Варто нагадати, що 6 січня 2016 року на сайті вінницької мерії виклали петицію «Підземний перехід на перехресті вулиць Коцюбинського та Привокзальна». 

Хоча звернення не підписали 350 людей, проте влада дала відповідь  можливість будівництва підземного переходу, на перехресті вулиць Коцюбинського та Привокзальної, може бути розглянута за результатом надходження коштів до місцевого бюджету, та за умови наявності співфінансування від інвесторів. Однак, у зв’язку з обмеженням фінансування, спрогнозувати час і строки будівництва підземного переходу з переїздом неможливо.

Нагадаємо, вінничани скаржаться на постійні затори біля залізничного вокзалу. Люди просили встановити світлофор на перехресті вулиці Привокзальної – просп. Коцюбинського.

Читайте також:

Грошей на світлофор біля залізничного вокзалу немає – відповідь на петицію

Вінничани просять на Привокзальній світлофор або працівника зі «STOP»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up