Відсутні підстави: мерія не дала «зелене світло» для електромобілів по Соборній

Відсутні підстави: мерія не дала «зелене світло» для електромобілів по Соборній
  • Вінничани просили відкрити вулицю Соборну для електромобілів.
  • Автор петиції пише, що це є поширена практика в Європі — надавати власникам екологічного транспорту численні пільги та відкривати доступ до «заборонених» зон.
  • У мерії оприлюднили відповідь.

3 жовтня 2018 року на сайті вінницької міської ради виклали петицію  «Надання права пільгового проїзду електромобіям». Автор Дмитро Папишев просив дати «зелене світло» для електромобілів на Соборній. Петицію підписали 384 людини.

Вчора, 29 жовтня, вінницька влада дала відповідь. Якщо коротко, то для надання дозволу проїзд електромобілів по вул. Соборній на сьогоднішній день відсутні підстави.

«Відповідно до Правил дорожнього руху України дія дорожнього знаку 3.2. «Рух механічних транспортних засобів заборонено» не поширюється на транспортні засоби, що обслуговують громадян чи належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, а також на транспортні засоби, що обслуговують підприємства, які розташовані у позначеній зоні. У таких випадках транспортні засоби повинні в’їжджати до позначеної зони і виїжджати з неї на найближчому перехресті до місця призначення. Чинними нормативними документами в сфері автомобільного транспорту надання переваг власникам електромобілів, зокрема на проїзд в зоні дії окремих заборонних дорожніх знаків не передбачено», йдеться у тесті відповіді.

Відео дня
blockquote>

За інформацією відомства, таким чином проїзд електромобілів по вул. Соборній повинен здійснюватись на загальних підставах з дотриманням Правил дорожнього руху України. 

«Повідомляємо що для внесення змін в організацію дорожнього руху відсутні підстави», - зазначається у документі.

 

До речі, з 1 жовтня 2018 року з 6-00 до 22-00 введено обмеження руху автотранспорту шляхом встановлення дорожніх знаків 3.2 «Рух механічних транспортних засобів заборонено» по вулиці Соборній на ділянці від перехрестя вулиць Соборна – Мури до перехрестя вулиць Соборна – Пирогова – Хмельницьке шосе. Рух автотранспорту організовано в об’їзд по вулицях Мури, Князів Коріатовичів, Магістратській та по вулицях Гоголя, Владислава Городецького. 

Варто зазначити, до березня 2017-го року в’їзд на Соборну був дозволений тільки з 20:00 до 8:00. Вулицю відкрили з початком реконструкції Київського мосту. З 1 жовтня 2018 року рух для всіх авто дозволений з 22 до 6 години.

Нагадаємо, петиція «Дозволити рух легкових автомобілів по вулиці Соборна весь день», яку виклали 18 вересня 2018 року, набрала понад 450 голосів підтримки. 2 жовтня 2018 року, на сайті вінницької мерії виклали відповідь. Якщо коротко, то повідомляють «для відкриття руху приватних транспортних засобів по вул. Соборній в денний час на сьогоднішній день відсутні підстави». Подробиці відповіді читайте в публікації "«Відсутні підстави»: мерія не збирається дозволяти рух по Соборній для всіх авто".

Читайте також:



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Василь Слободинський

    І правильно. Що за дискримінація!?
  • Максим Куций

    У нас боряться з заторами, а не за екологію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування 12:35 «Відібрали у нас місце для відпочинку». На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В» photo_camera 12:23 Жахлива аварія біля Немирова: стали відомі імена трьох загиблих 16, 20 та 23 років play_circle_filled photo_camera 12:00 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:06 На Вінниччину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up