У Вінниці з’явилася ще одна підвищена «зебра». Велосипедисти вимагають нанести вело-розмітку

У Вінниці з’явилася ще одна підвищена «зебра». Велосипедисти вимагають нанести вело-розмітку
  • На перехресті вулиці Андрія Первозваного та проспекту Космонавтів облаштували підвищений пішохідний перехід.
  • Також на переході з'явилися острівці безпеки, оновлена розмітка.
  • От тільки забули зробити цей перехід зручним для велосипедистів.

У місті це другий перехід, який облаштовано за новою технологією для зниження швидкості авто то підвищення безпеки пішоходів. Раніше схожий зробили вище по проспекту Космонавтів на перехресті з вулицею Порика.

Під час реконструкції на перехресті вулиці Андрія Первозваного та проспекту Космонавтів замінили комунікації, облаштували нову зливову каналізацію, та зробили перехід.

Відео дня

Експерт про перехід

Про доцільність облаштування підвищених переходів написав на своїй сторінці у facebook вінницький експерт з організації безпеки дорожнього руху Віктор Перлов.

Віктор зазначає, що конструкція підвищеного переходу знижує швидкість руху авто. Це, у свою чергу, зменшує гальмівний шлях і дає змогу водіям вчасно відреагувати у разі небезпеки.

Такий же ефект мають і острівці безпеки, бо звуження проїжджої частини також впливає на водіїв. Ще вони розділяють транспортні потоки різних напрямків та зменшують час перебування пішохода на проїжджій частині, а отже в небезпеці.

«Перехід усуває перешкоди для маломобільних груп населення і є надзвичайно зручним для людей на візку (з візком)», — вважає Перлов. — До того ж, він створює дружнє для людини середовище неперервного пішохідного простору. [...] Такий перехід створює певні зручності для водіїв — на відміну від «лежачих поліцейських» він значно м'якше переїжджається.

Віктор Перлов також назвав недолік підвищеної «зебри». Це: відсутність на переході велодоріжки.

«Велосипедисти скоріш за все переїжджатимуть перехід, враховуючи наявну з обох боків переходу велодоріжку та низьку швидкість авто», — пише він.

Просять зробити велорозмітку

Вінницькі велосипедисти просять міську владу повернути на реконструйоване перехрестя розмітку, яка дозволяє не злізати з велосипеда, коли велосипедист хоче опинитися на іншому боці вулиці. Відповідну петицію подав Олександр Царевський, велоактивіст, організатор різноманітних вело-івентів.

Царевський пише, що у 2011-му на проспекті Космонавтів була створена перша велодоріжка. Наступного року перехрестя проспекту Космонавтів та вулиці Андрія Первозваного було промарковано розміткою 1.15, що дозволило велосипедистам безпечно переїзжати перехрестя.

«Саме так — не переходити, ведучи велосипед в руках, а саме переїзжати. Завдяки чому це перехрестя з активним велотрафіком стало комфортним, а головне безпечним», — пише Царевський у петиції. «Тож вимагаємо від керівництва міста нанесення розмітки 1.15 на перехресті Космонавтів і Андрія Первозваного (або на підвищеному переході, або на варіанті обїзду як то було до реконструкції) із встанвленням знаку 1.34: ділянка дороги, на якій можлива поява велосипедистів, або місце перехрещення з велосипедною доріжкою поза перехрестям».

Підписати петицію можна за посиланням.

Розмітка 1.15 виглядає так:

Фото з перехрестя Келецька / Космонавтів

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • З.А.Глядач

    А велосипедорам все нейметься.
  • Anonymous

    Какой то неудачный переход получился (слишком пологий и комфортный для машин) машины даже не притормаживают и пролетают не сбавляя скорость - где то какой то строительный недочёт есть.

    На Космонавтов/Порика очень классный переход, там все притормаживают.

    Олег reply Anonymous

    тогда еще парочку лежачих полицаев с двух сторон влепить чтоб не раслаблялись))

    Вася reply Олег

    поддерживаю

    Олексій reply Вася

    Вже вліпили.
  • Олексій Уклюжев

    Не знаю як там на практиці, але з того, що я побачив на відео, це  деменс: швидкість потрібно зменшувати за надцять метрів до переходу, а не на самому переході.  Крім того, велосипедист, за правилами,  не повинен перетинати перехід на велосипеді, так само, до речі, як їздити по тротуарах, які з легкої руки новаторів перетворилися на велодоріжки.

    Олег reply Олексій Уклюжев

    автомобилитсы не должны парковаться на велодорожке, мамаши с колясками не должны ходить по велодорожке, собаки на поводке не должны гадить на клумбах ...все много ноют кто что должен а сами как делают ??

    Олексій Уклюжев reply Олег

    Хороше порівняння. Різниця, правда, в тому, що собаки на поводку не пишуть петицій про надання клумбам додаткових функцій.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up