У Вінниці облаштували майже 10 кілометрів велосипедних доріжок та смуг

У Вінниці облаштували майже 10 кілометрів велосипедних доріжок та смуг
  • У Вінницькій громаді продовжують розбудовувати та модернізовувати велоінфраструктуру.
  • Впродовж 2021 року веломережа міста збільшилася на 9,5 кілометрів.
  • Всього її протяжність 88,5 кілометрів.

Цьогоріч у Вінниці нові велосипедні доріжки облаштували у рамках комплексної реконструкції магістралі на Сабарівському шосе, вздовж вулиць Гальчевського та Данила Нечая. Про це повідомляють на сайті вінницької міської ради.

«У 2021 році побудували 9,5 км веломережі. Зокрема, 5,5 км — виділені велодоріжки та 4 км — суміжні (велосипедна та пішохідна) доріжки. Облаштовували їх в рамках капітального ремонту вулиць. На сьогодні на території міста налічується 88,5 км велосипедної мережі. За Програмою розвитку велосипедного руху на 2021-2023 роки її протяжність плануємо збільшити до 110 км», — зазначив заступник директора департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Андрій Сорокін.

Відео дня

Щороку дедалі більше вінничан пересідають на двоколісний транспорт. А для тих, хто власного велосипеда немає, вже три сезони поспіль у місті працює муніципальний велопрокат — 25 станцій Nextbike на 180 велосипедів.

На зображенні може бути: 1 особа, вулиця та дорога

Для популяризації екологічного двоколісного транспорту у Вінниці проводять різні заходи. Серед них — флешмоби, велоперегони, марафони. Всього за рік провели більше трьох десятків велозаходів.

 

Читайте також:

У цей день вітайте Бориса та Ольгу. Історія та традиції 23 листопада

Активіст, що збив жінку на Старому місті, справді був п'яний. Шукають свідка на сірій машині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач63

    88,5 кілометрів не з'єднаних між собою велодоріжок, частина з яких приривається чи переходить в тротуар, відсутня розмітка про велосипедні переїзди. Намалювати фарбою на тротуарі полосочку і назвати це велодоріжкою це смішно.
  • clipso splitter

    Мені дуже цікаво, а чи розуміють проектанти та щасливі велосипедисти, що коли звужується проїзна частина, то авто знижують швидкість, внаслідок збільшуються викиди? А в цей час щасливі із широкою посмішкою, дихаючи на повні груди, мчать велосипедисти і радіють велосипедній доріжці при цьому вдихають всю таблицю Менделеєва. Зате по окремій полосі, яка взята за рахунок автомобільного шляху. Ми, автомобілісти, хоча б в салоні і у нас є хоч акісь фільтри (в більшості). А от  ви (велолюбителі), що скажите?

    Николай Каплинский reply clipso splitter

    Скажемо шо потрібно обмежити рух автомобілів з ДВЗ  по містах стандарт яких нижче Євро 5 і карати автолюбителів котрі вирізають каталізатори! Якщо немає коштів обслуговувати авто, пересідайте на велосипед і буде вам щастя)!
  • vik n

    вот  еще  один  пример .дай  дипилам грошы  и не  дай мосхы.и они  будут
    делать придурковатые вещ выдавая  их  за  гениальность.иду я раз  пару  лет назад  по  юности, где рыгальня бар гаштет ,  едет предур на  велосипеде.и толи он не справился с тормозами  то  ли еще что то не знаю. .короче он  бахнулся на машину  перед этим  его  перекрутило раза  два я такого не  видел вапще.он по капоту  той машины  кувыркался.и представьте  если  бы  он ехал  где тротуар пешеходный   разделен с вело  и шел бы кто то .там . травма  по  любому.и  к кому  обращаться. к  минтам  перекрашенным они мне  сказали  когда я  попал  в  дтп.требо  было ити в свитоотражающи  жилеци  и тоди бы вас не  збили.конечно моргуну  плеввать он  ездит на марсе и ему ваши проблемы  пофиг.а кто  ходит по келецкой где храм  жральня  сильпо то видел как там  носятся
  • Макс Хитрук

    Переділена пішохідна зона не є велодоріжкою, вона повинна бути окремою (а то виходить що пішоходам немає місця і велосипед немає як проїхати, потрібно кожного пішохода просити відійти). А коли велосипедна доріжка впирається в зупинку, не має початку та кінця, а особливо коли по центру велодоріжки стоять стовби і ростуть дерева то це вже повний маразм а не велодоріжки. Я розумію що це піар та відмивка грошей, так як більшість доріжок це просто нарисована лінія посеред тротуарів, а гроші виділяються як на новооблаштовану.

keyboard_arrow_up