У суді розповіли подробиці ДТП, в якій загинув інспектор поліції Олег Безпалько

У суді розповіли подробиці ДТП, в якій загинув інспектор поліції Олег Безпалько
  • Вінницький міський суд взяв під варту водія, через якого загинув працівник поліції, що організовував дорожній рух.
  • Стало відомо, що у момент появи в полі зору поліцейського водій не зменшив швидкість. Натомість продовжив рух, виїхав на зустрічну смугу у забороненому місці та допустив наїзд на інспектора.

Слідчий суддя Вінницького міського суду розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 286 Кримінального Кодексу України.

— З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, керуючи автомобілем та рухаючись автодорогою у селищі Літин, при наближенні до блокпосту не був особливо уважним, не слідкував за дорожньою обстановкою, та в момент об’єктивної появи у полі зору інспектора поліції, який виконував службові обов’язки по організації дорожнього руху через блокпост, не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, натомість продовжив рух, виїхав на зустрічну смугу у забороненому місці та допустив наїзд на інспектора поліції, — повідомляє Вінницький міський суд.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди чоловік від отриманих травм загинув на місці події.

Відео дня

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Наразі тривають слідчі дії. ⠀⠀

Автопригода, нагадаємо, сталася вранці 27 березня в смт Літин по вул.Вінницька. Про це повідомили на фейсбук-сторінці «Поліція Вінницької області».

У цій ДТП загинув Олег Безпалько — поліцейський з реагування патрульної поліції Сектору поліцейської діяльності №1 Відділу поліції №3 Вінницького РУП, старший сержант поліції. Він працював у правоохоронних органах з 2008 року.

— Попередньо встановлено, що близько 7.00 години 36-річний водій автомобіля «Хонда», житель м. Київ, під час маневру обгону здійснив наїзд на поліцейського, який ніс службу з організації дорожнього руху, — зазначають у поліції. — Від отриманих тілесних ушкоджень працівник поліції загинув на місці пригоди. Окрім правоохоронця ніхто більше не постраждав. 

Довідково:

  • ч. 2 ст. 286 КК України – Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження (караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого).

 

Читайте також:

37-а доба війни: на Херсонщині тривають вибухи та постріли. Яка ситуація в областях?

КОРДівці затримали хабарника з двома тисячами доларів, який хотів відкупитись від призову

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Божий суд за дитину!
  • Наталія Федів

    ОКО ЗА ОКО
  • Толя Заверуха

    Спивчуваю

keyboard_arrow_up