Суд через булочку з маком виправдав водія, якого піймали «під кайфом»

Суд через булочку з маком виправдав водія, якого піймали «під кайфом»
Фото: static.ngs.ru
  • Суддя міського суду Вінниці Юрій Ковбаса скасував протокол патрульних щодо водія, якого піймали за кермом «під кайфом»
  • Чому скасував? Бо вирішив, що у водія справді могли з’явитися ознаки наркотичного сп’яніння через звичайну булочку з маком

Постанова суду з’явилася на сайті Єдиного реєстру судових рішень. Там написано, що 12 грудня 2016 року чоловік, який був за кермом «ВАЗу» попався вінницьким патрульним. Це сталося майже о 5:00 ранку. «Копи» помітили у нього ознаки наркотичного сп’яніння і повезли чоловіка у наркодиспансер. Лікарі зробили висновок, що водій справді вживав наркотики.

Протокол за нетверезе кермування склали, а матеріали направили до суду.

Перше засідання відбулося 26 грудня. Згідно постанови, голова міського суду Вінниці Андрій Михайленко повернув матеріали справи до Управління патрульної поліції, бо «коп» неправильно написав прізвище порушника у протоколі.

Відео дня

Наступний раз справу розглядали 3 березня 2017 року. І тут почалося найцікавіше.

Порушник заявив, що машиною керував тверезий, але перед тим, як сісти за кермо, з’їв булочку з маком.

На засідання викликали лікаря, який проводив огляд на стан наркотичного сп’яніння. Його запитали, чи знає він, скільки саме наркотичної речовини вжив порушник. Той відповів, що ні.

І тоді суддя Юрій Ковбаса вирішив, що у цій ситуації немає складу порушення. Справу закрили.

Ми запитали у лікаря-нарколога, чи справді булочка з маком могла викликати такий ефект у чоловіка, щоб у нього з’явилися ознаки наркотичного сп’яніння.

Гліб Головатий, нарколог

«Намагання уникнути відповідальності»

— Виходячи із свого досвіду, я схильний думати, що ця ситуація — яскравий приклад намагання уникнути відповідальності. І знайти для цього будь-які підстави. Судді могли б задатися питанням, чи може звичайний продуктовий мак викликати ознаки наркотичного сп’яніння. Я не проводив спеціальних досліджень,  але схильний думати,  що ні.

— Якщо проводиться обстеження на виявлення наркотичних речовин в організмі, то за нього відповідає лікар, який робив це обстеження. Я можу порадити патрульним робити дослідження усіх зібраних матеріалів (сечі, тощо) у дослідному центрі МВС.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Локо Мотив

    А как по мне, не надо сложных медицинских анализов для доказательства опьянения. Достаточно простых, но таких, что явно демонстрируют неадекватность и не состоятельность, как водителя: пройти по линии, присесть-встать  с вытянутыми руками, решить простенькую задачку, ну и т.п. Главное, заснять это на камеру и продемонстрировать судьям. А доктор засвидетельствует, что у человека нет заболевания, которое влияет на результат теста.
  • Локо Мотив

    А как по мне, не надо сложных медицинских анализов для доказательства опьянения. Достаточно простых, но таких, что явно демонстрируют неадекватность и не состоятельность, как водителя: пройти по линии, присесть-встать  с вытянутыми руками, решить простенькую задачку, ну и т.п. Главное, заснять это на камеру и продемонстрировать судьям. А доктор засвидетельствует, что у человека нет заболевания, которое влияет на результат теста.
  • Максим Горюнов

    Вот это да нарколог))  дело в том, что тесты  могут показать как ложно-отрицательные, так и ложно-положительные реакции. Тест может уловить микроколичество какого-либо вещества, которое он маркирует как наркотик, но это вещество может попасть в организм с лекарственным препаратом или,  из маковых рулетов булочек и.т.д
  • Vladimir Molotov

    бугога
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up