Проблемну «зебру» біля Лісопарку освітили. Увагу водіїв привертатимуть «поліцейські» маячки

Проблемну «зебру» біля Лісопарку освітили. Увагу водіїв привертатимуть «поліцейські» маячки
  • Пішохідний перехід через Хмельницьке шосе у районі входу в Лісопарк нарешті освітили;
  • Тепер про те, що по «зебрі» рухається людина, водіїв попереджують яскраві червоно-сині маячки, схожі на ті, що встановлені на поліцейських автомобілях.

Увечері, 30 грудня, комунальники облаштували проблемний пішохідний перехід через Хмельницьке шосе (у кінці проспекту Космонавтів, навпроти входу у Лісопарк) ліхтарями.

Також там з’явилися дві помаранчеві фігурки хлопчиків, які попереджують водіїв бути уважнішими.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ВИС у Вінниці на Automoto.ua.

Але «фішкою» оновленого переходу стали проблискові маячки, схожі на ті, що встановлюють на поліцейських автомобілях. Світять дуже яскраво, їх видно здалеку. Вони не працюють постійно. Для того, щоб увімкнути їх, тим самим попередити водіїв, що ви переходите дорогу, потрібно піднести руку до кнопки, яку зробити на стовпі біля «зебри». Натискати не потрібно — вона сенсорна. Поки що не всі люди знають про цю кнопку.

Відео дня

Як це працює — дивіться у відео:

 

Таким чином, у темну пору доби пішоходи на цій «зебрі» стануть помітнішими для водіїв. Чи вистачить цього для попередження аварійності вдень — побачимо. Як ми писали раніше, вінничани просили встановити тут світлофор, але поки що його немає.

У матеріалі 148 збитих пішоходів з початку року. Де у Вінниці небезпечні «зебри» вінницькі експерти з організації безпеки дорожнього руху включили цей перехід у список «зебр», де систематично стаються аварії. Ось як вони пропонували вирішити проблему:

Олександр Зєрщиков:

  • Хмельницьке шосе — Космонавтів. Там дуже не вистачає світлофора, який би зупиняв автомобілі, коли дорогу переходять люди. Там часто збивають пішоходів, бо автомобілі набирають швидкість. З реконструкцією Космонавтів та Лісопарку збільшилась кількість пішоходів, велосипедистів, тому вже сьогодні там має бути світлофор з кнопкою. І ми з громадськими активістами звертались неодноразово до міської влади і поліції з вимогою встановити світлофор. «Підземка» там не потрібна — за ці гроші, які на неї виділять, можна поставити світлофори на всіх «зебрах» Вінниці.

Віктор Перлов:

  • Проблемним є нерегульований пішохідний перехід через Хмельницьке шосе в районі входу в Лісопарк. Він розміщений на широкій прямолінійній ділянці дороги з високою швидкістю руху транспортного потоку, має надзвичайно високу аварійність (з початку року один загиблий, троє травмованих пішоходів та декілька ДТП без постраждалих). Розвиток пішохідних зон Космонавтів і Лісопарку сприяв значному збільшенню пішоходопотоку, тому перехід життєво необхідно облаштувати острівцями безпеки і світлофором, аби уникнути смертей та травмувань у майбутньому.

Подивіться інтерактивну карту найнебезпечніших пішохідних переходів у Вінниці:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • щасливчик

    а че они ночью в лес идут? шо там можно ночью делать?)))

    Anonymous reply щасливчик

    Маньячить
  • Юра

    я вже бачив двох унікалів (не дітей, а віком 20+ років), які на взуття почіпляли якісь синьо-червоні маячки.....один вийшов з тролейбуса, понажимав якісь кнопки на взутті, щоб загорілись маячки, і пішов так по вулиці.....мені потрібно було від нього в сторону відійти і зупинитись?)))
  • Anonymous

    "Прекрасно"... Водій їде нічним містом і тут зненацька у нього перед носом загоряється "маячок". Ото вже він буде "радий",ото вже "безпека" руху...
  • ваняк

    тупой бред, разве законом разрешено использование красно синих проблесковых маячков не по назначению? или теперь каждый их может на чём угодно развесить и ходить по улице?



    думаю в скором времени эту мигающую херню снимут

    Богдан Пупкин reply ваняк

    тупой бред это твой коммент.  где в этой стране ты видел то что ты называешь законом?  некоторым даунам за рулем нужно эти маячки прямо в кабине повесить что бы пешеход видел его за километр и пропускал!

    Игорь reply Богдан Пупкин

    У даунов такие маячки уже есть, и в кабине на панели и на крыше автомобиля

    Anonymous reply Богдан Пупкин

    А лучше пешеходу в лоб и Гопу чтоб и его видно было и он не забывал что по дороге идет
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up