Поліція закрила кримінальну справу смертельної ДТП за участі вінницького судді

Поліція закрила кримінальну справу смертельної ДТП за участі вінницького судді
  • Пам’ятаєте аварію, в якій суддя збив на смерть велосипедиста неподалік Якушинців? Це сталося 3 серпня 2018 року.
  • Кримінальна справа вже закрита через відсутність складу злочину. Суддя каже, що інша сторона до нього претензій не має.

Велосипедист перетинав проїжджу частину по пішоходному переходу під Якушинцями, коли його збив водій за кермом Nissan Murano. Чоловік загинув миттєво. Його тіло відкинуло на десяток метрів. Автомобіль стояв ще далі від тіла загиблого. Із судових документів відомо, що загиблий — пенсіонер МВС.

Машина на хмельницьких номерах зареєстрована на суддю Сьомого апеляційного адміністративного суду Олександра Боровицького.

Справу розслідували кілька місяців. В одній із судових ухвал слідчий просив дозволу взяти відео з камер спостереження, які встановлені в кафе навпроти пішохідного переходу, на якому сталася ДТП.

Відео дня

У судовому реєстрі можна знайти свідчення водія про аварію. Він розповів, що їхав зі швидкістю приблизно 50 кілометрів на годину. Побачив велосипедиста, коли почав перестроюватися в ліву смугу руху. Рухаючись навскіс, почав перетинати проїзну частину дороги.

З відповіді на запит, який ми надіслали до поліції області, дізналися, що кримінальну справу щодо цієї аварії вже закрили. Підстава: відсутність у діях водія складу злочину.

До речі, через кілька днів після трагічної аварії журналісту RIA/20minut.ua телефонувала жінка, яка представилася родичкою загиблого. Пізніше вона приходила в редакцію та розпитувала яку-небудь інформацію, яка б допомогла розслідуванню ДТП.

Тепер, коли кримінальну справу закрили, ми намагалися зв’язатися з жінкою, щоб попросити про коментар для цієї публікації. На жаль, на телефонні дзвінки нам не відповіли, як і на смс-повідомлення, у якому ми описали причину, з якої телефонуємо.

Через прес-службу Сьомого апеляційного адміністративного суду спробували зв’язатися із суддею Олександром Боровицьким. Прес-секретар Інга Гаврилюк призначила зустріч у будівлі суду.

Тимчасовий виконувач обов'язків керівника апарату суду Олена Мілієнко, яка також була присутня під час запису коментаря, зазначила, що Вища рада правосуддя не виносила рішення відсторонити від роботи Боровицького на час розслідування.

— Тому в нас, як судової установи, не було підстав усунути суддю від виконання службових обов’язків, — говорить Мілієнко. — Взагалі, у день аварії він знаходився у відпустці.

Сам суддя сказав журналісту, що побачив чоловіка на велосипеді, коли той вже перетинав проїжджу частину. Говорить, що велосипедист був на відстані близько десяти метрів від автомобіля.

— У мене не було ніякої можливості зробити щось, щоб уникнути зіткнення, — каже суддя. — Це підтверджено свідченнями очевидця. Я цього свідка не знаю.

Запитали про відео з камер спостереження, яке долучили до справи. Боровицький відповів, що на записі не видно навіть точного місця зіткнення.

Також поцікавилися в судді, чи зв’язувався він якимось чином з родичами загиблого.

— Це питання врегульовано, — сказав Олександр Боровицький. — У постанові про закриття справи слідчий зазначив, що інша сторона ніяких претензій до мене не має.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Сергей Петров

    Господа! Я водитель со стажем. Бывший дальнобойщик. У меня за спиной 3 млн.км. Давайте подойдём к этой ситуации без «титулов» и без эмоций.

    Водитель! Вопрос к тебе: ты считаешь, что проезжающий человек на велосипеде по пешеходному переходу - это правильно?

    В ПДД сказано: велосипедисту запрещено движение на велосипеде по тротуарам и пешеходным переходом.

    А также в каждом пункте ПДД для пешеходов сказано, что пешеход ОБЯЗАН убедиться в безопасности своих действий.

    И лучше бы на билбордах и все Средства Массовой Инфорормации рекламировали ПДД для пешеходов, а не лекарства и прокладки.

    А на месте этого водителя может оказаться каждый из нас.

    Вася reply Сергей Петров

    В общем-то то прав/
    Но есть два ньюансы.
    1. В ПДД сказано: велосипедисту запрещено движение на велосипеде по тротуарам и пешеходным переходом. Ну пешехоы не знают правил. Как их взять за цугундер?
    2. И ведь никто не сказал "Судья? Да это самый честный человек - там только такие!"
  • Владимир Лихой

    А нічо, що правила дорожнього руху не дозволяють на велосипеді вискакувати на зебру??? Може одну сраку дійсно простіше зупинити на велосипеді, чим дві тонни металу? Нє, не думали про це? Чи всі лиш одну єдину приказку знають:"Хто всрався? Невістка!"   Так і тут...
  • Ирина Подоляка

    Грехи чужих судить Вы так усердно рвётесь...

    Начните со своих... и до чужих не доберётесь...
  • Олексій

    Був би це який небудь "петя" то мотав би строк і статистику розкриття покращував. Я не вірю у справедливість рішення, лапа лапу миє, і зарплати цим суддям немає сенсу піднімати, нічого не змінилось.

    Вася reply Олексій

    На жаль, нас не питають щодо зарплатней... Доляр росте - треба їхній зарплатні встигати за нею.. Як-неяк- йдемо до цивілізації.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up