Подробиці смертельної ДТП у Гайсині. За кермом Passat був п'яний священник

Подробиці смертельної ДТП у Гайсині. За кермом Passat був п'яний священник
  • У Гайсині 22 січня сталася смертельна аварія. Водій на Volkswagen Passat залетів у відбійник.
  • Як стало відомо, автівкою керував священнослужитель. Чоловік до того ж був п'яний.

За попередньою інформацією слідства, 31-річний водій Volkswagen Passat не обрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення з дорожнім відбійником.

— У результаті аварії 32-річна жінка водія з політравмою та 11-річна дочка з травмою ноги каретою швидкої допомоги доставлені у районну лікарню. На жаль, під час надання медичної допомоги жінка померла, — повідомили тоді у відділі комунікацій поліції області.

Тоді ще було не відомо подробиць ДТП. Їх розкрили «Надзвичайні новини». Зазначають, що у машині було четверо: мати, батько та двоє дітей. Їхали до Рахнівки. За кермом автівки був місцевий 31-річний священник Григорій.

Відео дня
Скрін з відео «Надзвичайних новин»

Місцеві жителі кажуть, що священник сів за кермо нетверезий. Була ніби п'яна і його дружина.

Від послуг адвоката чоловік відмовився, коли вирішували питання про його арешт на час слідства. Рішення приймали у Вінницькому міському суді. На засіданні панотець просив для себе якнайм’якший запобіжний захід, адже вдома його чекають діти.  

Чому сів за кермо п’яним — не сказав. Пояснив, що його засліпили фари автівки, яка рухалась по зустрічній смузі, тому він влетів у відбійник.

— Ввечері ми верталися додому, мене засліпила зустрічна машина. Там відбійник, навпроти заправки Окко, він майже стоїть на дорозі, його фактично не видно було, — каже у суді Григорій Юрчик, водій Passat. — З обвинуваченнями прокурора я не згодний. Хотів би попросити вельмишановний суд пом'якшувальний...

Чоловік не зміг продовжити, видно, що йому зле.

Його запитав суддя: «А чому ви сіли за кермо у стані алкогольного сп'яніння? Так встановлено слідством під час медичної експертизи».

— Я не можу цього пояснити, — відповів отець Григорій.

У поліції також підтверджують, що водій був п'яний. Найближчі два місяці він проведе у СІЗО.

Що кажуть у селі про священника, яким він був та чому люди просять його не карати, дивіться у відео від «Надзвичайних новин»:

Своє повідомлення про обраний священнику запобіжний захід поширила сьогодні, 27 січня, пресслужба Вінницького міського суду. За цією інформацією, слідчий суддя обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Далі цитуємо з повідомлення суду:

«За версією досудового розслідування, житель Вінниччини вночі 22 січня перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись на освітленій ділянці дороги, з врахуванням стану проїзної частини дороги, яка перебувала у вологому стані, не обрав безпечної швидкості руху, не справився з керуванням і допустив виїзд автомобіля за межі проїзної частини дороги, де стався наїзд на металевий відбійник. 

Унаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди дружина підозрюваного, яка перебувала в автомобілі, була госпіталізована до лікарні, де померла від отриманих тяжких тілесних ушкоджень. Крім того, до лікарні з тілесними ушкодженнями було госпіталізовано доньку підозрюваного, життю і здоров’ю якої на теперішній час нічого не загрожує.

Стороною обвинувачення в судовому засіданні доведено достатньо підстав вважати, що підозрюваний може ухилятися від слідства та суду, а також перешкоджати кримінальному провадженню іншим шляхом».

Санкція статті 286 Кримінального кодексу України, яку інкримінують винуватцю гайсинської ДТП, передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобам, що спричинили смерть потерпілого).
 

Читайте також:

Викрили хабарника у «Вінницяобленерго». Він взяв шість з половиною тисяч гривень

Шукають вінничанина, якого підозрюють у крадіжках та шахрайстві

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (125)
  • Юрий Пархомчук

    Ще пропозиція  давати по 1.5 року всім, хто ставить батюшці чарку на хрестинах і  освяченні
  • Галя Лопаткина

    Надо за свои ошибки отвечать,он убийца в Библии написано не у бей, они что хотят той делают, надо головой думать,тем более вся семья ехала.
  • Юра Ванхольский

    Бородатий алкаш. Парафіяни!  уважно дивіться, кому служите.
  • Галина Валентірова

    Читаю коментарії і страшно які в нас,люди.Люди добрі ми всі ходемо під богом, і ніхто з нас, незнає що чекає нас і наших дітей майбутньому.Ви задумайтеся ніхто з нас нехоче щоб нас спіткала біда. Повірте батюшкі зараз дуже погано.

    Галина Валентірова reply Галина Валентірова

    Anton Osipiv А то шо ви,будете писати свої коментарі, люди пити перестанут,бред да ми всі ходем під богом.

    Anton Osipiv reply Галина Валентірова

    Галина Валентірова може бухий батюшка вб'є або ще якась діч.. головне всі під Богом ходимо

    Читач68 reply Галина Валентірова

    так всі ходимо під Богом. Але священик сів за кермо п'яний от і Бог його покарав. НЕ Сідай п'яний за кермо ніколи, бо 99 раз пройде а на сотий раз не пройде. коли людина потрапляє в ДТП з причини недотримання дистанції чи інше незначне порушення яке не призаодить до смерті то теж прикро. А коли він сів п'яний за кермо то він одразу грубо порушив.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up