Обмежень не буде. Вантажівки масою до 40 тонн у спеку можуть рухатись дорогами країни

Обмежень не буде. Вантажівки масою до 40 тонн у спеку можуть рухатись дорогами країни
  • Щороку при підвищенні температури для великогабаритних вантажівок діяло обмеження на пересування дорогами. Цьогоріч через війну його скасували.

У літній період вантажний транспорт масою до 40 тонн може рухатись дорогами країни без обмежень. Про це повідомила Патрульна поліція Вінницької області.

— У першу чергу, через військову ситуацію в країні, переорієнтацію експорту на дорожню мережу та суттєві зміни у логістиці, — зазначають у поліції. — До повномасштабного вторгнення росії Україна експортувала здебільшого морем. Зараз через блокування портів наша країна перенаправила потоки товару на залізничні та автомобільні шляхи. Логістика сьогодні дуже важлива. Тож задля уникнення перебоїв у транспортуванні життєвонеобхідних вантажів сезонні обмеження цього року не вводять.

Також поліція нагадує водіям, що вони мають перевозити вантажі, як по загальній масі, так і по осьовому навантаженню у будь-який час та пору доби з дотриманням вагових параметрів. Відповідно до норм, максимальна вага вантажного транспортного засобу під час перевезень дорогами країни — 40 тонн. 

Відео дня

— Маємо зберегти основну мережу доріг, якими нині рухається транспорт з товарами гуманітарного призначення та експортується аграрна продукція, — зазначають у поліції.

 

Читайте також:

На Чорновола під колеса Ford потрапив чоловік на електросамокаті

У Гайсинському районі «ВАЗ» в'їхав у дерево. В салоні були діти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тыдыш

    перд тим як писати "розумні речі" хоч поцікавтися нормативкою по цьому питанню.

    Згідно ПДР максимальна дозволена вага двовісного вантажного автомобіля для доріг державного значення - 18 тон для місцевого - 14.

    А 44 тони тільки для трьохвісних тягачів з дво- або тривісним напівпричепом який здійснює перевезення контейнерів. При цьому для контейнеровозів визначено лише окремі маршрути.

    Для звичайних фур вилка становить від 36 до 40 тон. і то тільки на дорогах державного значення. по місцевих - 24 тони.

    А ви у статті всіх загребли по одній категорії і вводите в оману водіїв.

keyboard_arrow_up