Нові правила проїзду з 1 січня: пільговики мають лише 60 поїздок в місяць

Нові правила проїзду з 1 січня: пільговики мають лише 60 поїздок в місяць
  • З 1 січня 2021 року кількість безкоштовних поїздок по пільгових картках становить 60 поїздок на місяць.

На «гарячу» лінію «Вінницякартсервіс» телефонують користувачі пільгових муніципальних карток вінничанина та запитують про нові правила користування громадським транспортом.

«Відповідно до проведеного аналізу перевезень, щодня «Вінницька транспортна компанія» перевозить близько 140 тисяч пасажирів, з яких більше третини (майже 50 тисяч) — це пільговики. І понад 70% з них — пенсіонери. КП «Вінницякартсервіс» провело аналіз статистики поїздок категорій населення, які користуються пільговими муніципальними картками. Він показав, що переважна більшість пільговиків (майже 40 тисяч осіб) щомісяця здійснюють до 40 поїздок», — зазначають у Картсервісі.

Немає опису світлини.

Відео дня

Є чимало випадків, коли люди похилого віку здійснюють більше 200 і навіть понад 350 поїздок кожного місяця.

Немає опису світлини.

— Враховуючи те, що на січень-лютий прогнозується нова хвиля епідемії на COVID-19, а також те, що для 80% пільговиків достатньо 40 поїздок на місяць, з 1 січня цього року запроваджено нові правила користування громадським транспортом «ВТК» для пільгових категорій населення: 60 безкоштовних поїздок щомісяця. Компенсацію за ці перевезення підприємство як і раніше отримуватиме з бюджету Вінницької міської територіальної громади, — розказують у відомстві. — Нагадуємо також, що з 2015 року держава не надає жодної компенсації за перевезення пільгових категорій населення транспортним підприємствам, які здійснюють у містах пасажирські перевезення.

Немає опису світлини.

Як проходить розрахунок

Спосіб валідації для пільгових категорій населення не змінюється. Як і раніше, вони мають реєструвати проїзд на валідаторах, але тепер на них відображатиметься списання поїздок, як у решти власників карт, які використовують електронні проїзні.

Перевірити залишок поїздок можливо буде одразу при успішній реєстрації, при повторному піднесені картки та через кнопку ІНФО на валідаторі.

У випадку закінчення безкоштовних поїздок пільгову картку потрібно буде поповнити — це можна зробити через точки продажу та поповнення муніципальних карток вінничанина.

Багатодітні родини та люди з інвалідністю 1 групи

Правила проїзду для батьків багатодітних сімей, в яких п’ятеро і більше дітей віком до 18 років, — залишаються незмінними. Вони і надалі отримуватимуть електронні проїзні квитки з необмеженою кількістю поїздок.

Що стосується вінничан з інвалідністю 1-ї групи — вони матимуть на своїх картках 120 безкоштовних поїздок з урахуванням супроводжуючих осіб.

Нагадуємо, що згідно Постанови Уряду від 11.03.2020 року № 211 громадський транспорт перевозить пасажирів лише в межах кількості місць для сидіння у транспортному засобі, щоб убезпечити людей від ризиків, пов’язаних з інфікуванням на COVID-19. Найбільш уразлива до коронавірусної хвороби група ризику — це люди похилого віку.

Варто додати, «ВТК» впродовж 2020-го року неодноразово зверталась до пасажирів похилого віку утримуватись від частих поїздок в муніципальному транспорті

 

Читайте також:

Вінниця отримає «Цюріхські трамваї». Підписали угоду на вагони

Вчені ВНТУ дали прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (307)
  • Підтримка "МОСТ"

    «Правила проїзду для батьків багатодітних сімей, в яких п’ятеро і більше дітей віком до 18 років, — залишаються незмінними. Вони і надалі отримуватимуть електронні проїзні квитки з необмеженою кількістю поїздок.
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/DTP/novi-pravila-proyizdu-z-1-sichnya-pilgoviki-mayut-lishe-60-poyizdok-v--11189125.html»  

    БРЕХНЯ !!!!   Пані, Ольга БОБРУСЬ, розберіться з питанням! Мало того що обмеження дітям 60 поїздок, там ще й ПЕРЕСАДКА НЕ ДІЄ!!!

  • Віталій Базалицький

    0680146282
  • Андрей Ящук

    Навіть страшно уявити коли ми станемо старенькі , і що зробЛЯТЬ з нами наші дітки , і чи дозволять взагалі з вольєра на вулицю вийти подихати , з кожним роком це приближується і стає веселіше 🤔🤔🤔👍👍👍😢😢😢
  • Светлана Огородник

    Скоро и эти льготы заберут. В Литве проезд евро. Льгот нет. Пенсии мизерные? Тарифы космические, Безработица. Страна в кредитах МВФ. В ЕС уже 15 лет. Так что наши ухудшения ещё впереди
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up