Нічна погоня з перестрілкою: копи гнались за п’яним водієм «BMW»

Нічна погоня з перестрілкою: копи гнались за п’яним водієм «BMW»

Цієї ночі, 8 січня 2018 року, по Вінниці гасав водій на «BMW 520», порушуючи правила дорожнього руху.  Аби зупинити порушника, копи застосували вогнепальну зброю.

Близько пів на першу годину ночі на вулиці Чапельській екіпаж вінницької патрульної поліції помітив іномарку  «BMW 520», яка порушувала Правила дорожнього руху. Про це розказують правоохоронці.

«На неодноразові законні вимоги поліцейських зупинитись водій не реагував та продовжив рух. Щоб зупинити зловмисника, патрульні були змушені стріляти по колесах машини втікача», - повідомляють в відділі комунікації вінницької обласної поліції.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити BMW в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Інспектори здійснили 2 постріли по колесах машини втікача.

Відео дня

За інформацією відомства, 22-річний водій перебував у нетверезому стані. Рівень алкоголю в його організмі майже у 8 разів перевищував допустиму норму - 1, 34 проміле.

Крім водія, в автівці було ще троє пасажирів.

За фактом опору правоохоронцям під час виконання ними службових обов’язків слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до ч.2 ст. 342 КК України. Правопорушникам загрожує до 2 років тюрми. Крім того, на водія склали ряд адміністративних протоколів.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Anonymous

    "Близько пів на першу годину ночі на вулиці Чапельській екіпаж вінницької патрульної поліції помітив іномарку  «BMW 520», яка порушувала Правила дорожнього руху." - дивно.

    Google в допомогу.  Вул Чапельска м Вінниця. обо  Майдан-Чапельский. Або  с .Бохоники. він. район. Що робить о пів на першу годину ночі патрульна поліція Вінниці? Автору це не цікаво.

    Тепер більш цікаве запитання до автора. Чи правомірно застосована зброя?

    Можливо автора  цікавить  чи могли постріли стати загрозою життю пасажирів?

    звертаємось до закону.

      Стаття 46. Застосування вогнепальної зброї



    4.7. Для зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження, якщо водій своїми діями створює загрозу життю або здоров’ю людей та/або поліцейського.

    Загроза життю о 0 30 хв по вул. Чапельскій? ( мені дивно, автору ні.)

    Про  "порушникам"  ( на увазі пасажирам ) шановна Ольго Вам вже зробили зауваження.

    Знову Google у допомогу. (покарання за незупинку на законну вимогу поліції)

    Дивно але це  Ст 122. 2  але  не Ст 342. Знову брехня. Не буду пояснювати чому .......(паливо з застосуванням  зброї , не має підстав застосовувати на незаконну зупинку)

    Шановна  Ольга,  чому для Вас журналістика - це тупе передруковування матеріалів поліції, тупа реклама , яка викладена  брехливо, замовно і дешево?

    Максим reply Anonymous

    "Що робить о пів на першу годину ночі патрульна поліція Вінниці? Автору це не цікаво." - не тільки автору, мені наприклад теж не цікаво. А чому це має когось цікавити? Якщо вони не правомірно там знаходились, то це зацікавить начальство і там розберуться.



    "Загроза життю о 0 30 хв по вул. Чапельскій? ( мені дивно, автору ні.)" ну звісно ж, по закону після 0:00 всі повинні дома сидіти і по вулиці ніхто не ходить( тим більше в святковий день)



    "Дивно але це  Ст 122. 2  але  не Ст 342. Знову брехня. Не буду пояснювати чому" де брехня? звичайна справа, потім перекваліфікується. До того ж може вони чинили опір вже після зупинки, а тут санкція більша тому і так. В будь-якому  випадку з усім розберуться.



    Можливо автора  цікавить  чи могли постріли стати загрозою життю пасажирів? так то воно так, але чому це обов"язково повинно цікавити автора?  автор висвітлює важливі на його погляд подробиці, а якщо комусь їх мало чи не подобаються, то треба йти читати щось інше. Я ні в якому разі не збираюсь захищати автора, але це моя думка. І до речі тут тоді треба розібратись яким чином могли опинитись "безневинні" пасажири з п"яним водієм в одній машині? чи може вони не знали що це являється злочином?(хоча незнання  ні на що б не вплинуло)



    а так то я розумію що вони повинні були переслідувати поки в них чи в порушника не закінчиться бензин? або краще може тоді вже просто відпустити?

    Anonymous reply Максим

    Максиме, погляньте як з сайту поліції зникла вул Чапельська якої не має у Вінниці?

    https://www.facebook.com/vinnytsiapolice/

    перший коментар погляньте .

    Була вулиця - і раптом зникла.... Питання чому? Давайте вашу версію.

    Anonymous reply Максим

    Згоден пяний за кермом злочинець. Заслуговує на покарання згідно закону.  Але чи була необхідність застосовувати зброю згідно чинного законого законодавства? знову звуртаємось до закону:

    Стаття 46. Застосування вогнепальної зброї



    1. Застосування вогнепальної зброї є найбільш суворим заходом примусу.

    4.7. Для зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження, якщо водій своїми діями створює загрозу життю або здоров’ю людей та/або поліцейського.

    Тепер про пасажирів звертаємось до https://www.facebook.com/vinnytsiapolice/

    На юнака патрульні склали адмінматеріали за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп'яніння) та за ст. 122-2 (незупинка на вимогу поліцейських).

    Всі подальші обставини справи з'ясують слідчі.

    Я повністью згоден з цим , і підтримую що слідсту буде з чим розібратись.   Але пасажир міг бути пьяним в "стельку'    його посадили у авто , а автор пише що пасажирам загрожує відповідальність.....  Це "брэд"  Шановний Максиме, перегляньте що написала поліція, та Ольга. Це зовсім різні речі. Питання навіщо писати брехню? Де пояснення цій писанині?

    Anonymous reply Максим

    Шановний Максиме, давайте разом подивимось що каже про це поліція:

    На юнака патрульні склали адмінматеріали за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп'яніння) та за ст. 122-2 (незупинка на вимогу поліцейських).

    https://www.facebook.com/vinnytsiapolice/

    Питання передрукувати без помилок автор може?

  • Larisa Sobchuk

    А пасажири спільники -вони знали що за кермом п'яний і до чого це могло привести:

    1.якщо сіли з ним в авто то знали наслідки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up