На Вінниччині оштрафували водія, який проігнорував вимогу дати дорогу спецтранспорту

На Вінниччині оштрафували водія, який проігнорував вимогу дати дорогу спецтранспорту
  • У межах проведення профілактичних заходів «Маячок» на дорогах Жмеринки, правоохоронці оштрафували водія, який проігнорував вимогу дати дорогу спецтранспорту.

Порятунок людини дуже часто залежить від того, наскільки швидко їй була надана необхідна медична допомога. Тому водії «швидких» мусять діяти надзвичайно оперативно, а інші учасники руху не заважити виконувати їм свою роботу.

— Бачите автомобіль з увімкненими проблисковими маячками або спеціальним звуковим сигналом — забезпечте безперешкодний проїзд спецтранспорту! Адже від швидкості та оперативності проїзду автомобіля екстрених служб може залежати чиєсь життя, — наголошують у поліції.

Днями поліцейські Жмеринського районного відділу поліції разом з працівниками Вінницького обласного центру невідкладної та екстреної медичної допомоги провели профілактичні заходи «Маячок» на вулицях Жмеринки.

Відео дня

Відносно правопорушника, який ігнорував вимоги ПДР, поліцейські склали адміністративні матеріали за частиною третьою статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Ненадання переваги в русі транспортним засобам, що рухаються з увімкненими світловими або звуковими сигнальними пристроями).

За це передбачається покарання у вигляді штрафу розміром 680 гривень.

 

Читайте також:

Вінницькі екологи розпочали операцію «Новорічна ялинка», аби зберегти хвойні насадження

Безкоштовні екскурсії для військових та їх сімей продовжать у 2024 році

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Вова Діловий

    Потрібно давно змінити цей пункт ПДР. Прибрати з нього ось це "АБО". Бо в нас зараз і поліцейські з інкасаторами також їздять з ввімкненими проблисковими маячками. Але це не значить що їх потрібно пропускати. Лише коли ввімкнені проблискові маячки разом з звуковою сиреною.
  • Svetlana Rubin

    В може то ТЦК іхали ?

    Svetlana Rubin reply Svetlana Rubin

    Serhii Grey ,в машині швидкої допомоги ,яка повинна возити поранених військових ,їздять підараси з ТЦК і грузят людей

    Sergey Grey reply Svetlana Rubin

    Svetlana Rubin це машина швидкої допомоги. Без різниці, цивільна чи військова. Твоє "може" буде коштувати комусь життя.
  • VasiaS

    Спокійно міг зупинитися перед зеброю, тим більше, що там часто паркуються з порушенням правил, зупинка на декілька секунд не зіграла особливої ролі, але водій вирішив протягнути далі. Цікаво як швидко мали б пропускати швидку, коли б водія шкоди везли в лікарню? Чи мала б значення тоді швидкість прийняття рішень інших учасників дорожнього руху...
  • Olena

    У Вінниці необхідно проводити профілактичні рейди щотижнево

keyboard_arrow_up