На Тяжилові встановили півкулі біля дому. На них скаржаться водії

На Тяжилові встановили півкулі біля дому. На них скаржаться водії
  • Біля будинку на вулиці Ватутіна, 44 встановили бетонні півкулі, як на Соборній
  • Мешканці кажуть, що Біля Ватутіна, тепер їм ходити в дворі стало безпечно та зручно
  • А водії нарікають на ці півкулі. Кажуть, що стало тільки гірше — вони змушені паркуватися вздовж вузької дороги, бо немає місця

У середині липня на Тяжилові біля одного з будинків облаштували бетонні півкулі. До нас звернувся читач, якого це обурило.

— Тепер всі машини, що раніше паркувалися біля «Укрсіббанку», ставлять на дорозі біля садочку. І це погано. А хто їх ставив? Якщо банк, то хто дав дозволи? — розказав наш читач, що відмовився представлятися.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Chery у Вінниці на Automoto.ua.

Журналісти вже на місці побачили, що півкулі поставли на відстані до п'яти метрів біля будинку. Тепер тут можуть пройти навіть дві матусі з колясками одночасно. А як розказала місцева жителька Людмила Перевезій так було не завжди.

Відео дня

— Раніше, хто йшов поряд з будинком, не бачив як з повороту їде авто. І щоб обійти машини, доводилося виходити на дорогу, прямо під колеса. Тим більше, мікрорайон разбудовується, стає більше людей та діток, матусі з колясками там часто їздять, тому ці сфери потрібні, — сказала вінничанка.

Дізналися й думку водіїв машин. 

— Нормально! Ось, хочу піти в банк, а змушений паркуватися за 20-30 метрів, — розповів чоловік. Хоча він сказав, що сюди приїжджає тільки тоді, коли треба в «Укрсіббанк»

— А вам подобається? Замість того, щоб облаштувати тротуар для людей, поставили ці сфери. Тепер доводиться їхати аж до костьолу, щоб знайти собі місце для парковки. У цей банк захожу максимум на 15-20 хвилин, — відповів інший чоловік.

— Я не в курсе, але мій чоловік дуже свариться через ці сфери. Розповідав, що вимушений шукати місце аж біля костьолу, — розказує жінка, що сідала в бус. Її подруга додала, що ввечері тут небагато машин. А, загалом, приїжджають до банку лише вдень.

Співробітник відділення «Укрсіббанку» сказав, що це не їх ініціатива поставити півкулі. Звідки вони з’явилися — пояснив місцевий депутат Володимир Онофрійчук

— Це ідея місцевих жителів, які звернулися в мерію та попросили мене донести до посадовців необхідність такого рішення. Раніше машини паркувалися впритул до будинку. Мешканці скаржилися на постійний шум, бо машини гуркотіли навіть в ночі. Крім того, тут мешкають й люди, що мають астму. Оскільки більше пішоходів, ніж автомобілістів, то в мерії прийняли рішення обмежити на цій ділянці рух, — розказав Онофрійчук.

Нагадаємо, що в червні на Родинному озері, що в Тяжилові, облаштували сім плаваючих клумб. Тепер тільки одна залишилися з квітами

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • винничанин

    Бесят еще вододятлы которые "заезжают в подъезд" и паркуют машину в 2 метрах от входных дверей

    Олексій reply винничанин

    Поставте там тяжку бетонну клумбу, в чому проблема?

    Anonymous reply винничанин

  • Yevhen Velichuk

    не бачу сенсу з цих півкуль там, як пішоходу вони мені не допомогли нічим

    Anonymous reply Yevhen Velichuk

    водятел нарисовался - приходиться парковаться и ездить по ПДД, а для  водятлов это хуже кары небесной, а пройти 30 метров то вообще подвиг совершить.
  • Anonymous

    ...змушений паркуватися за 20-30 метрів, — розповів чоловік... - у меня только матерные слова, которые модератор удалит - таких людей нужно в роддоме убивать. А за 300-600 метров не хочешь парковатся и это НОРМАЛЬНО, а также свою пятую точку выгулять, не рассыпишся.

    Такие полусферы нужны на ВСЕХ ТРОТУАРАХ города - а то видите к чему уже приводит, водители считают тротуары местами для парковки и пройти 30 метров трагедией - зажрались.

    Дороги = машины.

    Тротуары = пешеходы.

    Володимир reply Anonymous

    Там не було тротуару, дятел. Це була кишеня для парковки. А тупим "матусям" які не можуть знайти пішохідний перехід, що в двох метрах від цього місця, потрібно подарувати GPS

    Anonymous reply Володимир

    Серьёзно - а до "кишені" там что было, не тротуар часом который уничтожили ради железяк - дятел.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up