На Тяжилові встановили півкулі біля дому. На них скаржаться водії

На Тяжилові встановили півкулі біля дому. На них скаржаться водії
  • Біля будинку на вулиці Ватутіна, 44 встановили бетонні півкулі, як на Соборній
  • Мешканці кажуть, що Біля Ватутіна, тепер їм ходити в дворі стало безпечно та зручно
  • А водії нарікають на ці півкулі. Кажуть, що стало тільки гірше — вони змушені паркуватися вздовж вузької дороги, бо немає місця

У середині липня на Тяжилові біля одного з будинків облаштували бетонні півкулі. До нас звернувся читач, якого це обурило.

— Тепер всі машини, що раніше паркувалися біля «Укрсіббанку», ставлять на дорозі біля садочку. І це погано. А хто їх ставив? Якщо банк, то хто дав дозволи? — розказав наш читач, що відмовився представлятися.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Chery у Вінниці на Automoto.ua.

Журналісти вже на місці побачили, що півкулі поставли на відстані до п'яти метрів біля будинку. Тепер тут можуть пройти навіть дві матусі з колясками одночасно. А як розказала місцева жителька Людмила Перевезій так було не завжди.

Відео дня

— Раніше, хто йшов поряд з будинком, не бачив як з повороту їде авто. І щоб обійти машини, доводилося виходити на дорогу, прямо під колеса. Тим більше, мікрорайон разбудовується, стає більше людей та діток, матусі з колясками там часто їздять, тому ці сфери потрібні, — сказала вінничанка.

Дізналися й думку водіїв машин. 

— Нормально! Ось, хочу піти в банк, а змушений паркуватися за 20-30 метрів, — розповів чоловік. Хоча він сказав, що сюди приїжджає тільки тоді, коли треба в «Укрсіббанк»

— А вам подобається? Замість того, щоб облаштувати тротуар для людей, поставили ці сфери. Тепер доводиться їхати аж до костьолу, щоб знайти собі місце для парковки. У цей банк захожу максимум на 15-20 хвилин, — відповів інший чоловік.

— Я не в курсе, але мій чоловік дуже свариться через ці сфери. Розповідав, що вимушений шукати місце аж біля костьолу, — розказує жінка, що сідала в бус. Її подруга додала, що ввечері тут небагато машин. А, загалом, приїжджають до банку лише вдень.

Співробітник відділення «Укрсіббанку» сказав, що це не їх ініціатива поставити півкулі. Звідки вони з’явилися — пояснив місцевий депутат Володимир Онофрійчук

— Це ідея місцевих жителів, які звернулися в мерію та попросили мене донести до посадовців необхідність такого рішення. Раніше машини паркувалися впритул до будинку. Мешканці скаржилися на постійний шум, бо машини гуркотіли навіть в ночі. Крім того, тут мешкають й люди, що мають астму. Оскільки більше пішоходів, ніж автомобілістів, то в мерії прийняли рішення обмежити на цій ділянці рух, — розказав Онофрійчук.

Нагадаємо, що в червні на Родинному озері, що в Тяжилові, облаштували сім плаваючих клумб. Тепер тільки одна залишилися з квітами

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • винничанин

    Бесят еще вододятлы которые "заезжают в подъезд" и паркуют машину в 2 метрах от входных дверей

    Олексій reply винничанин

    Поставте там тяжку бетонну клумбу, в чому проблема?

    Anonymous reply винничанин

  • Yevhen Velichuk

    не бачу сенсу з цих півкуль там, як пішоходу вони мені не допомогли нічим

    Anonymous reply Yevhen Velichuk

    водятел нарисовался - приходиться парковаться и ездить по ПДД, а для  водятлов это хуже кары небесной, а пройти 30 метров то вообще подвиг совершить.
  • Anonymous

    ...змушений паркуватися за 20-30 метрів, — розповів чоловік... - у меня только матерные слова, которые модератор удалит - таких людей нужно в роддоме убивать. А за 300-600 метров не хочешь парковатся и это НОРМАЛЬНО, а также свою пятую точку выгулять, не рассыпишся.

    Такие полусферы нужны на ВСЕХ ТРОТУАРАХ города - а то видите к чему уже приводит, водители считают тротуары местами для парковки и пройти 30 метров трагедией - зажрались.

    Дороги = машины.

    Тротуары = пешеходы.

    Володимир reply Anonymous

    Там не було тротуару, дятел. Це була кишеня для парковки. А тупим "матусям" які не можуть знайти пішохідний перехід, що в двох метрах від цього місця, потрібно подарувати GPS

    Anonymous reply Володимир

    Серьёзно - а до "кишені" там что было, не тротуар часом который уничтожили ради железяк - дятел.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up