На Привокзальній біля ринку запрацює світлофор. ОПИТУВАННЯ

На Привокзальній біля ринку запрацює світлофор. ОПИТУВАННЯ
  • Біля ринку на Привокзальній дуже насичений рух, часті затори. Не один рік вінничани просили там врегулювати ситуацію. Скоро усе має змінитися — запрацює світлофор.

— Це покращить рух транспорту на цій досить завантаженій ділянці — особливо в години роботи ринків. Через «безкінечні потоки» людей на переході тут скупчувались автівки. Тепер і пішоходи почуватимуть себе безпечніше, і водії не будуть стояти в заторах, — розповідає міський голова Сергій Моргунов. — Вже встановили стойки, дорожні знаки з додатковою підсвіткою проїзної частини та змонтували обладнання: світлофори, контролер, лінії зв’язку. Залишилось вирішити питання з подачею електроенергії та підключити об’єкт до живлення.

Світлофор працюватиме за різними режимами залежно від часу доби. 

Відео дня

З 7-ої ранку до 19-ї години вечора світлофор працюватиме у звичному режимі. Решту доби – «за вимогою» пішоходів. А з опівночі до 07.00 — у режимі «жовтого миготіння».

Моргунов додає, що за попередніми розрахунками, тривалість циклу світлофора буде 60 секунд: транспортна фаза — 42 с та пішохідна — 18 с.

Опитування

На вашу думку, чи вирішить світлофор ситуацію на Привокзальній біля ринку?

Проблема існує уже давно

У 2016 році мешканці просили там встановити підземний перехід. Влада навіть дала  відповідь, хоча петиція під назвою «Підземний перехід на перехресті вулиць Коцюбинського та Привокзальна» не зібрала достатньої кількості голосів.

— Можливість будівництва підземного переходу, на перехресті вулиць Коцюбинського та Привокзальної, може бути розглянута за результатом надходження коштів до місцевого бюджету, та за умови наявності співфінансування від інвесторів. Однак, у зв’язку з обмеженням фінансування, спрогнозувати час і строки будівництва підземного переходу з переїздом неможливо, — йшлося у відповіді на звернення.

Ще у 2018 році вінничани у петиціях просили встановити світлофор на Привокзальній біля ринку. Там через пішохідний перехід проходить велика кількість людей, а це утворює затори та призводить до забруднення повітря.

 

Читайте також:

Цьогоріч відремонтують дороги на 17 вулицях у приватному секторі

У Гайсинському районі «ВАЗ» в'їхав у дерево. В салоні були діти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Oleg

    там ще потрібно хотя би стовпчики поставити щоб ні одна машина не заїхала на тротуар де ходять люди
  • Тыдыш

    давно пора. а то ходять там як телята.

    і саме цікаве, що в нас народ такий. От я один чи один за одним перехожу а колона 50-100 автомобілів нехай стоять. А через півгодини сидячи в авто/маршрутці/ автобусі буду паритися і обурюватися, що неможливо проїхати.

keyboard_arrow_up