На маршрути міста випустили перші 12 трамваїв Tram 2000. Скільки ще очікуємо?

На маршрути міста випустили перші 12 трамваїв Tram 2000. Скільки ще очікуємо?
  • «Швейцарці», що їх навесні отримала Вінниця у рамках реалізації другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» вже на маршрутах. Наразі мова про першу дюжину вагонів.

Відомо, що на відміну від моделей Mirage та Karpfen, до яких усі ми вже звикли, ці вагони мають інші технічні характеристики. До прикладу, меншу кількість двигунів, більшу кількість місць: 109 стоячих та 48 сидячих. 

Вагони обладнані м'якими сидіннями та мають нижчі підніжки, що зручніше для дітей та літніх пасажирів. Для більшої зручності маломобільних містян, у місті наразі вивчають можливість додаткової модифікації цих вагонів.

«Трамваї, які сьогодні вийшли на лінії, були перед цим адаптовані працівниками транспортної компанії під наші стандарти. Тут встановили нову інформаційну систему та систему валідизації, сигнальну кнопку до водія, а також, відповідно до вимог українського законодавства, — дообладнали вагони фарами та дзеркалом», — пише міський голова Сергій Моргунов.

Відео дня

Всього в рамках домовленостей зі швейцарською стороною місто цьогоріч має отримати від 32 до 35 одиниць. Постачання наступних чотирьох вагонів очікується наступного тижня. Ще чотири — мають надійти в серпні.

Читайте також:

Актуальна соціологія: 18% вінничан за останній рік суттєво збідніли, натомість 1% став жити значно краще

За 2 мільйони зроблять меморіал, присвячений жертвам обстрілу 14 липня у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Римский Александр

    Новые старые трамваи...оксюмарон прям
  • Адольфо Августович Піночет

    А до вокзалу коли вони доберуться?
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up